Memòria 2017

Consorci Sanitari de l'Alt Penedès

PRESENTACIÓ MEMÒRIA 2017

Ens complau presentar-vos la Memòria del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès. Aquest any 2017 hem incorporat un nou apartat, el "Resum de l'any" amb les dades més importants i els fets destacats per facilitar-ne una lectura ràpida.

L'any 2017 hauria d'haver estat un any de transició cap al nou consorci que ha de sorgir de la fusió del de l'Alt Penedès i del Garraf, però la situació política al nostre país, amb la manca de govern durant uns mesos ha endarrerit el procés iniciat el 2016. A principis d'any vàrem rebre un impuls important amb la visita del Conseller Toni Comín,  en la que ens va anunciar la constitució d'aquesta nova entitat pública i que es treballava per a que fos realitat abans d'acabar l'any.

Aquest procés ha de seguir diferents passos per ser realitat, entre altres requereix de l'aprovació de les diferents entitats representades als Consells Rectors de les dues entitats actuals, per tant dels acords als plens dels diferents ajuntaments dels municipis del Garraf, de Vilafranca i també del Consell Comarcal de l'Alt Penedès. Després serà el Consell de Direcció del CatSalut i finalment el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya on s'aprovarà definitivament la creació del nou Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf. Hores d'ara, a punt d'editar aquesta memòria, estem pendents de l'últim pas i és molt probable que sigui una realitat els propers mesos.

Mentre tant, hem continuat treballant conjuntament les dues organitzacions. En aquest sentit, el fet, sens dubte, més destacat ha estat la col·laboració per tal d'assolir el Pla de xoc de reducció de les llistes d'espera que ha estat assolit amb èxit per les dues entitats. Aquest fet ha suposat l'agraïment explícit per part del Consell Rector i la direcció als professionals per l'esforç organitzatiu conjunt i la col·laboració que ho ha fet possible.

L'activitat realitzada s'ha vist doncs assolida i incrementada amb el pla de xoc i pel que fa al nostre compromís amb la qualitat i seguretat clínica podem destacar aquest any l'obtenció dels 4 premis a les Jornades de Benchmarking del CSC, un premi del Col·legi de metges a l'equip d'anestesia per la gestió de les transfussions i també  l'acreditació CAT del servei de transfusions.

També hem vetllat per la sostenibilitat econòmica, assolint un resultat pressupostari amb superàvit. El pla de xoc esmentat anteriorment s'ha traduït en un increment de l'activitat contractada amb el Servei Català de la Salut, el que ens ha permès, per una banda, el poder retribuir l'esforç realitzat pels nostres professionals, i d'altra banda, iniciar projectes d'inversió que s'acabaran materialitzant durant aquest exercici 2018.     

En relació al compromís amb els treballadors s'ha concretat amb la consolidació mitjançant convocatòria de diversos llocs de treball d'infermeria i d'admissions, la millora de la qualitat de la contractació i avançant en aspectes de concliació de la vida familiar com son l'estabilitat d'horaris i el treball en cap de setmana. 

El nostre compromís amb la comunitat i l'entorn també s'ha fet evident amb la continuïtat d'activitats de promoció de la salut i de col·laboració amb diverses entitats del territori, com ara el projecte ''No puc esperar'', la Caminada per la Marató, el programa ''Acompanya'm a l'hospital'' i moltes altres. Finalment destacar també en aquest sentit la consolidació de la Jornada d'Ètica de l'Alt Penedès, que s'orienta tant als professionals de tot el sector de salut com a la població en general, abordant temàtiques d'interès comú com va ser en aquesta ocasió la mort digne. 

Tot ha estat possible per la bona feina i el compromís de servei dels professionals, a qui volem reconeixer i agrair aquesta actitud que ens permet assolir any rere any la nostra missió.

       

Josep Maria Argimon              Josep Lluís Ibáñez