Ciutadania

Atenció al part

Atenció al procés de l'embaràs i part

Atenció natural al naixement

dona embarassada

El servei d’obstetrícia de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès té com a missió l’assistència al part, de la manera més fisiològica possible, oferint una assistència professional i humana seguint les recomanacions actuals dels organismes competents i el protocol del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. El control d’embaràs es fa des de l’atenció primària i des del mateix hospital compartint les visites de manera consensuada entre tots els professionals que hi intervenen.

Dins de l’atenció al part de baix risc s’ofereix la possibilitat que els pares puguin expressar els seus desigs per tenir-los en compte durant el part. Aquests desigs es recullen en un document que s’anomena pla de part o de naixement. Veureu més informació clikant a “pla de naixement”.

Què et podem oferir des del nostre hospital

Rebuda pell a pell

Control del dolor

Com presentar un pla de naixement?


Anestèsia epidural (en construcció)

Cesària


Controls i visites

Durant el part és important seguir els controls i les visites que us van programant. Aquests controls permeten constatar que el procés de formació i creixement del nadó és l’esperat i que l’estat de la mare és correcte.


Sessions al part

Les sessions d’atenció al part es realitzen al voltant de les setmanes 34-35 d’embaràs, més o menys coincidint amb l’ecografia del tercer trimestre. No són sessions de preparació al part (aquestes es fan des de l’atenció primària). Són sessions informatives sobre els circuits, protocols i papers que intervenen durant tot el procés del part des de que la dona ingressa fins que és donada d’alta. Tenen una durada aproximada de dues hores, i es pot venir acompanyada. Les realitzen una llevadora i una infermera de la planta de toco-ginecologia.

Per venir a una sessió heu d’estar programades, si esteu interessades i no us l’han programat a la vegada que l’ecografia del tercer trimestre ho podeu demanar al vostre ginecòleg a la propera visita o podeu demanar hora trucant a l’hospital i demanant per la supervisora de sala de parts.


Sang de cordó

La sang del cordó umbilical ofereix noves esperances per curar la leucèmia i altres tipus de càncer

nedó


Lactància materna


Preguntes freqüents

llevadores@csap.cat