Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

febrer de 2011 - Per: Comunicació

Seguiment de les obres de la segona fase d'ampliació de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès

Les obres varen començar a finals de setembre de l’any passat i des de llavors s’ha treballat a la zona d’urgències ampliant l’edifici amb l’avançament de la façana d’aquesta àrea.

Aquesta remodelació i ampliació suposa la intervenció en 1450 m2 i està previst que acabi a principi del 2012. El pressupost previst és de 1.400 000 €

De moment les obres han obligat a modificar l’entrada al servei d’urgències i fins ara s’ha pogut treballar sense masses interferències en l’activitat del centre, però una vegada acabada aquesta fase primera d’ampliació, que es preveu sigui abans de l’estiu, caldrà fer canvis en el funcionament del servei d’urgències per a poder remodelar el seu interior, ubicant provisionalment part de l’activitat a les noves dependències.

Serveis que es veuran afectats:

El bloc obstètric, després de la remodelació, es disposarà de 4 sales de parts/dilatació, 2 de consultes d’atenció ginecològica, i un quiròfan/sala de parts. Això permetrà atendre amb comoditat i si fos necessari, diversos parts al mateix moment. També la disposició de més espai i el nou equipament facilitarà l’atenció del “part natural”.

Al bloc quirúrgic la reforma modifica i amplia la zona de la cirurgia major ambulatòria (CMA) o cirurgia sense ingrés. En aquest cas es disposarà d’un circuit d’accés, vestuaris i d’un espai específic per l’assistència d’abans i desprès de la intervenció, de manera que els usuaris d’aquest programa sense ingrés ja no caldrà que vagin a l’àrea d’hospitalització.  A més de l’àrea diferenciada per a la cirurgia sense ingrés, també es disposarà a l’àrea quirúrgica d’un quiròfan addicional, passant de quatre a cinc.

Quan es va dissenyar l’Hospital no es va contemplar aquest tipus d’assistència sense ingrés que en aquells moments era testimonial, ara aquest tipus de cirurgia, al nostre centre, suposa un 45 % de les intervencions majors que es realitzen a quiròfan.

A l’àrea de pediatria d’urgències: tindrà una nova ubicació en un espai diferent a l’actual i separat de la resta del servei d’urgències, també tindrà una sala d’espera pròpia.

A urgències la zona destinada fins ara a pediatria i l’ampliació cap a l’exterior, permet guanyar espai i modificar l’estructura inicial, adaptant-la al funcionament actual del servei amb diferents nivells d’atenció i dotant-la d’un espai per a l’assistència que precisa més temps, sigui tractament, proves, observació,...

De moment les obres van al ritme previst complint els terminis marcats, i les molèsties fins ara han estat les mínimes que unes obres d’aquestes dimensions pot significar.