Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

12 de maig de 2011 - Per: Comunicació

Dia Internacional de la Infermera

Florence Nightingale

La Diada internacional de la infermera se celebra a tot el món cada 12 de maig, coincidint amb l’aniversari del naixement de la infermera Florence Nightingale, considerada la mare de la infermeria moderna, creadora del seu primer model conceptual, mitjançant el qual va ser capaç de demostrar la importància de les cures i va liderar la transformació de la pràctica infemera.

Coincidint amb la seva commemoració, els Col•legis Oficials d’Infermeria, les Universitats, Centres sanitaris i altres entitats, realitzen tot un seguit d’activitats, de les que destaquem:
- L’HCAP organitza una conferència sota el lema: “Creativitat i innovació, un repte diari també a la infermeria”, a càrrec de la Sra. Laura Soler, Consultora d'Intel•ligència Creativa, a la Sala d’Actes Assumpta Centellas, 1a planta HCAP a les 15.30 hores
- La delegació comarcal del Col•legi Oficial d’Infermeria de Barcelona a l’Alt Penedès organitza el proper dia 17 de maig la xerrada Les especialitats, el grau i la prescripció infermera, a càrrec de la responsable de l’Oficina d’Informació Col•legial, Isabel Quintana, tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès de 15.30 a 17.30 hores.
- El Departament de Salut ha elaborat un programa sobre "la resposta que ha donat la professió infermera davant els nous canvis de la societat".
- El Consell Internacional d’Infermeres commemora l’efemèride amb la producció i distribució de la carpeta del Dia Internacional de la Infermera (DIE). El lema que s’ha escollit enguany és Resoldre la desigualtat: augmentar l’accés i l’equitat. El contingut de la carpeta inclou el pòster i documentació d’interès tant per les infermeres de tot el món, com d’associacions i institucions dedicades a la salut o ministeris de sanitat.
Aquesta jornada ha estat declarada d’interès sanitari per l’Institut d’Estudis de la Salut.
 

Les infermeres som els professionals sanitaris que més hem canviat els darrers anys per poder donar resposta a les noves demandes d’una societat més envellida i dependent, amb més immigració, amb més malalties cròniques, amb unes estructures familiars molt més diverses i que, alhora, influeixen en els estils de vida dels ciutadans. Aquest canvis de la societat i del sistema de salut han originat que les infermeres catalanes desenvolupem al màxim les nostres competències per poder donar aquesta resposta tan necessària perquè el sistema sanitari català continuï sent eficient, efectiu i adaptat a un món també canviant.