Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

juny de 2011 - Per: Comunicació

Boi Ruiz: "El futur de la sanitat pública passa per la innovació i l'eficiència clínica, que són els ingredients bàsics de la qualitat"

Salut prioritza l’Atenció Primària, que concentra el 74% de les inversions, i es considera clau en la reforma del sistema sanitari públic
 

La recerca biomèdica i l’àrea de Salut Pública també surten reforçades amb el pressupost de 2011
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presentat aquesta tarda en comissió parlamentària els pressupostos del Departament de Salut per al 2011. El conseller ha destacat que, en el marc de garantir la sostenibilitat de l’Estat del Benestar, el pressupost de Salut guanya pes en el del conjunt de la Generalitat per primer cop en 7 anys i arriba al 38,6%.
 
El conseller Ruiz ha insistit que tots els serveis i prestacions sanitàries estan garantits “amb la mateixa qualitat de sempre”. En aquest sentit, Ruiz ha subratllat que “el millor indicador de qualitat d’un sistema sanitari és l’eficiència clínica, que consisteix a obtenir els millors resultats en salut amb el coneixement i la tecnologia de què disposem. I l’eficiència clínica comporta sempre l’eficiència econòmica, que és conseqüència de la primera. Per tant, si fem bona atenció sanitària, som econòmicament eficients. I això és qualitat”.
 
És en aquest context que Boi Ruiz ha ressaltat el paper essencial dels professionals clínics i s’ha compromès a promoure la seva participació real i efectiva en la gestió i organització dels serveis sanitaris i, per tant, en “la reforma estructural del sistema sanitari públic, una reforma demandada des dels anys 80 al nostre país i que és ja ineludible”.
 
En l’apartat d’inversions, es preveu l’entrada en funcionament de 12 nous centres als que se sumaran 7 ampliacions i/o adequacions d’espais remodelats, 17 construccions iniciades que continuaran avançant, l’inici de 18 noves obres i la redacció de 4 nous projectes. El 74% de les inversions previstes es destinaran a Atenció Primària.
 

Amb el pressupost de Salut del 2011 es posaran en marxa, entre d’altres,
 

  • Desplegar el Programa de prevenció i d'atenció als pacients crònics, que promogui l'atenció compartida i cooperativa entre les organitzacions sanitàries i socials.
  • Implantar el nou codi d’emergència per a l’atenció al pacient politraumàtic  i consolidar el codi ictus i el codi infart.
  • Desplegar el model d’atenció a les malalties minoritàries
  • Consolidar els projectes de recepta electrònica, d'Història Clínica Compartida a Catalunya i de Carpeta Personal de Salut.
  • Consolidar el cribatge de càncer colorectal.
  • Iniciar el desplegament del Pla d’ordenació de la recerca i la innovació sanitàries
  • Consolidar el Canal Salut com a portal integrat d’informació i serveis per als ciutadans i els professionals.
  • Implicar del ciutadà en les actuacions de prevenció i promoció de la salut i en el bon ús dels recursos del sistema, consolidant a nivell territorial la implantació del programa de pacient expert.
Enllaços relacionats