Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

5 de desembre de 2011

Èxit del simulacre d’evacuació per foc fet a l'Hospital

El dimarts, 29 de novembre, a la tarda es va realitzar un simulacre d’evacuació per foc d’una de les unitats de Hospitalització de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. L’àrea afectada va ser la unitat 1, amb pacients ingressats per l’especialitat de Ginecologia i Obstetrícia. El pacients van ser evacuats des de les seves habitacions fins un altre sector del centre que garantia la integritat de tots els pacients i el personal treballador.

En aquesta "emergència" hi van intervenir l’Equip de Primera Intervenció, responsable de controlar el foc, l’Equip d’Evacuació que va traslladar els pacients a la zona segura i l’Equip de Primers Auxilis, responsable de l’assistència sanitària de les persones afectades.

Durant la realització del simulacre, el Cap d’Emergència, va donar avís als bombers, policia local i mossos d’Esquadra tal com preveu el Pla d’Emergència.
Un cop finalitzada la “alarma" , que va durar poc més de 15 minuts, es va restablir la normalitat a tota la zona, retornant totes les persones afectades a les habitacions i a la seva tasca habitual, els membres dels equips que hi van intervenir.
El resultat d’aquest simulacre ha estat valorat pels responsables molt positivament, tant per la coordinació dels equips, definits en el Pla d’Autoprotecció, com per la dinàmica de funcionament que es va donar durant la seva realització.
Aquest és el primer simulacre que es realitza a l’Hospital, que requereix mobilitzar pacients hospitalitzats i, per tant, té una dificultat afegida.  Se n’havien fet dos més, el primer a la zona administrativa de la torre i el segon a l’àrea de Consultes Externes on s’hi van veure afectats els usuaris presents en aquells moments als diferents consultoris i sales d’espera.
Aquests simulacres són de pràctica obligada i serveixen per portar a la pràctica i avaluar les accions que es realitzen per resoldre una emergència. durant el procés, el servei de Prevenció realitza un seguimet per valorar el compliment i l'efectivitat, també redacta un informe per a la direcció del Centre.