Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Inauguració 17 de febrer a les 19 h. - Per: Comunicació

L’exposició “Hijos del sol y el viento” a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

“Hijos del sol y el viento”, al passadís de l‘Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, del 17 de febrer al 25 de març de 2012.

La inauguració es farà el proper 17 de febrer, a les 19h. L’exposició està organitzada per l’Acaps Wilaia Alt Penedès, en motiu del 36è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica.

Paco Delgado i Flaviano de Pablo, encara que han conviscut amb els sahrauís en moments i situacions diferents, han volgut compartir aquest espai per recordar el poble sahrauí que lluita pels seus drets més fonamentals i la realització d’un referèndum d’autodeterminació d’acord amb la legalitat internacional.

Els dos fotògrafs han estat vincultat en projectes de salut i sanitaris als campaments de refugiats sahrauís. Pablo Delgado, infermer i fisioterapeuta de l’Hospital Universitari de Bellvitge, col·labora amb la Federació d’Associacions Catalana Amigues del Poble Sahrauí en diversos projectes. Paco Delgado ens ofereix imatges més intimistes i familiars, fruit del seu contacte amb la població sahrauí amb qui ha viscut situacions molt dures, però també ha gaudit de l’hospitalitat i la noblesa de la cultura sahrauí. D’altra banda, Flaviano de Pablo ha col·laborat amb Medicusmundi Catalunya, com a fotògraf, fent el seguiment dels projectes que es duen a terme als campaments de refugiats. Ha documentat el treball del laboratori de producció de medicaments essencials que l'organització, juntament amb el Ministeri de Salut de la RASD, té en marxa des de fa 12 anys.