Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

5 de Maig de 2012

Salveu vides: renteu-vos les mans

El dissabte, 5 de maig, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va celebrar la quarta Jornada Mundial d’Higiene de les Mans. Amb la campanya “Salva vides, renta’t les mans”, l’OMS pretén aconseguir una higiene de les mans correcta i mantinguda al llarg del temps.
Amb aquest motiu el Departament de Salut ha impulsat un espot promocional per fomentar la higiene de les mans, que es difondrà a tots els centres sanitaris per fomentar la higiene de les mans com a element prioritari per reduir les infeccions associades a l’atenció sanitària.
Diferents societats científiques han demostrat que, quan els professionals compleixen totes les mesures de prevenció, disminueixen de forma considerable aquests tipus d’infeccions.
Per evitar que les mans actuïn com a conductor de malalties, es recomana friccionar-les amb preparats alcohòlics. Aquesta acció és la que té més proves científiques pel que fa a l’eficàcia. Tant l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com els Centres per al Control i Prevenció de Malalties (sigla en anglès, CDC) concedeixen un grau d’evidència màxima a la fricció de les mans amb un preparat de base alcohòlica abans i després del contacte directe amb pacients.
 

Enllaços relacionats