Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Juny de 2012

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès incorpora la tècnica quirúrgica de la Mastectomia amb reconstrucció immediata.

La Unitat de Patologia Mamària de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès (HCAP) ha iniciat la tècnica de mastectomia estalviadora de pell amb col·locació immediata de pròtesi durant la mateixa intervenció quirúrgica.

Les intervencions han estat realitzades per la Unitat de Patologia Mamària del nostre hospital, per la Dra Cuenca  i pels Drs. Ernest Just, especialista en patologia mamària, i el Dr. Rafael Carreño, especialista en Cirurgia Plàstica, Reconstructiva i Estètica.
“L’ideal és fer la reconstrucció sempre que es pugui en el mateix moment en què s’intervé a la pacient del tumor”, explica el Dr. Carreño. Això és perquè, a banda de reduir el nombre d’intervencions, proves i ingressos, s’evita el gran impacte emocional que suposa per algunes dones l’extirpació d’un pit.
A les pacients intervingudes, que patien càncer de mama, se’ls va practicar una mastectomia en una de les mames, una limfadectomia (extirpació dels ganglis limfàtics de l’aixella) i se’ls va col•locar un implant de silicona. A hores d’ara aquestes pacient continuen una evolució favorable.
L'any 2011 ja es va iniciar a la nostra Unitat de Patologia Mamària les tècniques de Cirurgia Oncoplàstica, amb la realització d'una mastectomia i expansor subpectoral amb pròtesi diferida, amb resultat excel·lent i molt satisfactori pel nostre equip i per la pacient.

El de mama és el càncer més freqüent entre les dones i actualment la supervivència als cinc anys se situa entorn el 80%.
La reconstrucció de la mama no va dirigida concretament al tractament de la malaltia, sinó a restablir els efectes psicològics de la cirurgia en els casos en què s’ha practicat una mastectomia.
Aquesta intervenció és poc freqüent els hospitals comarcals degut a la poca disponibilitat de cirurgians plàstics. A partir d’ara a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès comptarem amb la col•laboració d’aquest especialista que intervindrà en els casos seleccionats pel Comitè de Patologia Mamària de l’hospital.
Cal destacar també la bona acollida i la valoració molt positiva d’aquesta tècnica que en fan les usuàries del servei, representades pel Grup d’Ajuda Mútua Ginesta que ha fet arribar a l’equip responsable la seva felicitació i agraïment.