Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

31 de gener de 2010

Nova regulació de l'aparcament de l'Hospital

El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, té la intenció de regular una part de l’aparcament de l’Hospital durant el dia, mitjançant unes tarifes molt reduïdes i clarament per sota de mercat.

Aquesta mesura de pagament, que afecta a unes 150 places de les 230 que l’hospital té actualment a disposició del públic, s’ha decidit per tal d’assegurar una rotació de vehicles que proporcioni places d’aparcament als usuaris dels serveis que van venint durant el dia a l’Hospital i que fins ara, tenen moltes dificultats per trobar lloc on aparcar a determinades hores del dia.

El sistema d'explotació serà el de cobrar un tant per minut d'aparcament i el gestionarà l'Hospital per tal de tenir un control exclusiu sobre les tarifes, i no deixar-ho en mans d'una empresa privada on el benefici seria el seu objectiu i no permetria mantenir les tarifes a preus per sota de mercat. Els guanys que pugui generar l'explotació de l’aparcament, revertiran en la millora de serveis i equipaments de l'Hospital.

Com a la majoria d’aparcaments, per a que s’aixequi la barrera de la zona de pagament s’haurà de recollir una targeta que, després d’haver abonat l’import corresponent en el caixer automàtic, servirà per poder sortir. Els 30 primers minuts seran gratuïts, durant les quatre hores següents el cost serà d’un cèntim el minut i les restants de 2 cèntims. De les 9 del vespre fins les 8 del matí serà gratuït.

No està previst cap sistema d’aparcament gratuït ni descomptes per determinats usuaris, donat que les tarifes ja són molt reduïdes i a més, al darrera l’Hospital, l’Ajuntament de Vilafranca va habilitar un aparcament públic gratuït de més de 200 places.

Es calcula que cada dia als accessos i aparcaments de l’hospital entren més de 2.000 vehicles, i quan es va estudiar la possibilitat d'oferir descomptes a pacients ingressats o familiars, es va detectar que generava molta complexitat i era necessari contractar personal per a fer aquesta gestió, optant per l’opció dels preus reduïts.

La Direcció de l’Hospital ha pres aquesta decisió per atendre les moltes queixes de usuaris que trobaven l’aparcament ocupat, en nombroses ocasions, per vehicles de persones alienes al centre sanitari. Al mateix temps també s’ha millorat la senyalització i la reserva de places per persones amb mobilitat reduïda.