Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Abril de 2013

El Dr. Francesc Larrosa és entrevistat per RTVilafranca sobre les al·lèrgies a la primavera

La primavera, amb una major pol·linització, és una de les èpoques amb més al·lèrgies respiratòries.

Escrit per Sergi Anson

dimecres, 24 d'abril de 2013 20:39

Tot i que la presència de pol·len a l'aire és una constant durant tot l'any, sí és cert que durant la primavera i l'estiu hi ha una major presència d'aquestes substàncies a l'aire que respirem. I sobre tot d'algunes que són més al·lergògenes que d'altres, com explica el doctor Francesc Larrosa, cap de la secció d'Otorinolaringologia de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès.


Larrosa explica que hi ha calendaris pol·línics que apunten quins agents al·lergògens tenen més presència en cada època de l'any; però també existeixen ja aplicacions per els mòbils que permeten conèixer al moment els nivells de pol·len i altres al·lèrgens de manera immediata i en una zona determinada. Remarca Larrosa que el més eficaç és, en la mesura del possible, evitar l'exposició, donat que la única cura per l'al·lèrgia són les vacunes. Comentava però que no son eficaces al 100%; tampoc es poden administrar a tothom i tenen un cost econòmic relativament alt. Altres opcions són tractaments farmacològics, solucions puntuals, com ara els inhaladors o els antiestamínics.Pel que fa a les molèsties que provoquen les al·lèrgies, serien els habituals com ara irritacions, picors i dificultats respiratòries.

Alguns d'aquests símptomes poden fer pensar en un constipat, però les principals diferències, a banda de la durada que per una al·lèrgia pot ser de dos mesos, serien que no hi ha febre ni malestar general. En cas de dubte, una de les mesures més eficaces per saber si és pateix alguna al•lèrgia són les proves cutànies. Són ràpides, efectives i permeten conèixer els diferents agents al·lèrgens als quals som sensibles. A partit d'aquí, insisteix el doctor Francesc Larrosa, la millor teràpia és evitar-ne l'exposició.
 

Enllaços relacionats