Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

del 4 de juliol al 2 d'agost de 2013

Exposició "Sahrauís" al passadís central de l'hospital.

Reflecteix les condicions de vida i de treball als campaments de refugiats sahrauís.

Fotografies d’Antonio Rosa.

Secretaria de Formació Sindical, Estudis i Cultura de CCOO de Catalunya.

Del 4 de juliol al 2 d’agost al passadís central de l'hospital.

Organitza: ACAPS Wilaia Alt Penedès, Ajuntament de Vilafranca del Penedès i Diputació de Barcelona.

Exposició "Sahrauís" a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

Coincidint amb l’arribada d’infants sahrauís refugiats a la comarca, en el marc del projecte Vacances en Pau, es presenta l'exposició “Sahrauís”, que reflecteix les condicions de vida i de treball als campaments de refugiats sahrauís, al desert argelí de la Hammada. L’exposició està formada per unes 40 fotografies d'Antonio Rosa, que esdevenen un fil conductor per treure’n informació que porti a l’anàlisi, la reflexió i la solidaritat amb la lluita del poble sahrauí per conquerir la seva independència.

La inauguració de l’exposició es farà el proper 4 de juliol, a les 7 de la tarda, al passadís de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i es podrà visitar fins al 2 d’agost. L’exposició ha estat produïda per la Secretaria de Formació Sindical, Estudis i Cultura de CCOO de Catalunya, compta amb la col.laboració de l’ACAPS Wilaia Alt Penedès i l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

El poble sahrauí està esperant la celebració d’un referèndum d’autoderminació, com a culminació de la descolonització del Sàhara Occidental. Mentre, el Marroc manté una ocupació il•legal per la força de la majoria del territori del Sàhara Occidental. En tots aquests anys de conflicte, continua el bloqueig del procés de pau, continua la violació sistemàtica dels drets humans per part del Marroc als territoris ocupats i continua l’espoli de les riqueses naturals. La situació de la població sahrauí dels campaments de refugiats s’ha agreujat per la mancança d’ajuda humanitària. El conflicte del Sàhara Occidental és polític que només es pot resoldre amb l’exercici del dret d’autodeterminació del poble sahrauí, d’acord amb les resolucions de les Nacions Unides.

Aquesta situació ha motivat a CCOO de Catalunya a elaborar una exposició amb fotografies d'Antonio Rosa que mostren les condicions de vida i de treball als campaments de refugiats al desert del Sàhara. L'exposició mostra una de les diferents realitats que viu el poble sahrauí: la realitat dels camps de refugiats, assentaments que inicialment eren provisionals però on la població viu en condicions precàries.

+ info:

http://acaps-wap.blogspot.com  
http://www.ccoo.cat/sahara  
http://www.csap.cat  


 

Enllaços relacionats