Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Juliol de 2012

Crida als donants de sang O -. Les reserves d'aquest grup sanguini són escasses

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang fan una crida a tota la població catalana que tingui el grup sanguini 0 negatiu (O-) perquè aneu a donar sang, ja que les reserves d'aquest grup sanguini són "molt baixes" i durant l'estiu són molt necessàries per atendre emergències.
Tot i que a Catalunya hi ha 400.000 persones (un 8% de la població) que són zero negatiu, només 18.000 són donants de sang. Per aquest motiu, en durant el període estival, cal augmentar el nombre de voluntaris i poder remuntar així les reserves d'aquest grup sanguini, ja que durant aquests mesos creixen les emergències i els accidents.
Els donants de zero negatiu són anomenats donants universals, perquè la seva sang pot ser transfosa a malalts de qualsevol grup sanguini. Per aquest motiu aquesta sang és imprescindible en les situacions d'emergència, quan no hi ha temps de poder comprovar quin és el grup sanguini del receptor.
Aquest és un grup sanguini hereditari, per tant, és molt probable que hi hagi persones del mateix grup sanguini (O-) entre els familiars més directes, com pares, germans o fills.