Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

10 de October de 2013

16/10. Dia europeu de conscienciació de l'aturada cardiorespiratòria

Aquesta iniciativa, dirigida inicialment a la població escolar, s'ha estès a la població general i a la sanitària en particular, per tal de prendre consciència del problema que representa l'aturada cardíaca, la qual és responsable de més de 350.000 morts a l'any fora dels hospitals a Europa. Aquesta xifra, que a Catalunya suposa una mort sobtada cada dues hores i mitja, és a dir a la vora de 10 morts cada dia, multiplica per 5 les morts produïdes per accident de trànsit. Paradoxalment, les xifres invertides en Seguretat Vial superen en molt a les invertides en Ressuscitació Cardiopulmonar (RCP).

La Comunitat Científica Internacional aconsella la introducció de la formació en RCP en el currículum escolar i l'ensinistrament en aquestes tècniques dels professors i estudiants. En aquest sentit cal destacar l'experiència al nostre país del programa iniciat a les Terres de l'Ebre l’any 2008.
Amb la Diada Europea de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca es pretén la seva generalització dins de l'àmbit docent. Per això es recolliran signatures per tal d’incorporar el Suport Vital Bàsic dins del currículum escolar.
A l’Hospital la companya Cristina Garcia, infermera del servei d’urgències, està impulsant aquesta campanya que es complementa amb la distribució de cartells, difusió als mitjans de comunicació i l’oferiment a les escoles i instituts de tallers d'ensinistrament en tècniques de RCP.
En el vídeo adjunt podeu veure l'Experiència a les escoles de Terres de l'Ebre

Enllaços relacionats