Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Abril de 2014

L’hospital farà el lliurament del ‘coixí del cor’ a les pacients intervingudes de mama

L’associació Ginesta ha fet possible aquesta iniciativa gràcies a l’aportació desinteressada dels alumnes de patchwork “Vilabors” de Vilafranca.

Aquesta iniciativa es va formalitzar amb un acord concretat en una trobada el passat 24 d’abril a l’hospital, amb representació de la Direcció, de representants de la UPM, Unitat de Patologia Mamària de Cirurgia, Ginecologia i infermeria, de les responsables de la botiga-escola de patchwork "Vilabors" i de l’associació Ginesta.
En base a les dades d’altres anys, es preveu que es faran uns 70 lliuraments de ‘coixins del cor’ a les pacients amb intervenció de mama.

Els beneficis físics del coixí-cor són:
• Pal•liar les molèsties en el postoperatori immediat.
• La “V” del cor encaixa perfectament sota el braç i no es mou, impedint que el braç toqui la ferida.
• Facilitar la descàrrega en el llit dormint pel costat no afectat.
• Facilitar benestar estant asseguda, llegint, veient la televisió, …
• En tossir, agafant el coixí disminueix el dolor.
• Alleujar les molèsties del cinturó de seguretat del cotxe.

Aquesta iniciativa sorgeix arrel de que la Janet, una infermera de Tennessee (Estats Units) va ser operada de cirurgia mamària. Les seves ties van cosir un coixí amb forma de cor que s’ajustava confortablement sota el braç, reduint de forma sensible el dolor de la incisió i disminuint la tensió dels músculs de l’espatlla . En veure els enormes beneficis del coixí cor, diferents voluntaris l’han reproduït per lliurar-la de forma gratuïta a hospitals d’Europa, Xina, Austràlia i Mèxic, entre d’altres.

Enllaços relacionats