Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

5 de desembre de 2014 - Per: comunicació

Activitats per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat a l'Hospital

Amb motiu de la commemoració del dia internacional del voluntariat, l'equip de voluntaris de l'Hospital ha organitzat aquestes activitats per donar a conèixer i promocionar la seva tasca quotidiana.

El divendres 5 de desembre al Passadís central de l'Hospital, en horari de 10,30 a 11,30h i de 18 a 19h, hi haurà un “espai del Voluntariat” on s'hi projectaran vídeos relacionats amb la tasca que fan els voluntaris a Catalunya i s'hi faran tallers de manualitats. També es podrà comentar amb l'equip mateix i valorar l'activitat concreta de l'equip de voluntaris de l'Hospital, recollida amb dos Posters que estaran exposats.

L'equip de voluntàries de l'Hospital el formen 12 persones coordinades per el servei de treball social i amb el suport de Creu Roja de Vilafranca. L'horari habitual de funcionament és de 9:30 a 12h i de 16:30 a 19h de Dilluns a divendres.

La seva feina complementa al servei que donen els professionals, en cap cas la substitueix, oferint companyia i suport a les persones usuàries del centre. Les persones voluntàries tenen cura de persones i els ofereixen, des de la solidaritat i la responsabilitat, organitzats en entitats, temps, espai, afecte i companyia.

Per reconèixer i valorar quantitativament la feina que fan, només cal saber el numero de malalts i familiars atesos durant e 2013, van fer 3.737 atencions fetes a 761 persones ingressades a l'Hospital.

Les tasques més habituals són, acompanyament i conversa al pacient hospitalitzat, especialment a l'aïllat o en repòs absolut, acompanyar en la deambulació a persones que no requereixin suport especialitzat, realitzar presenti un risc, donar suport en petits encàrrecs dels pacients ingressats, reforçar la informació pels usuaris de les normes de funcionament, orientar i acompanyar a aquells usuaris desorientats en l'espai , acompanyaments a pacients per visites a especialistes, col·laborar en les campanyes de Donació de sang que es fan a l'hospital sensibilitzant a la gent per a que es faci donant, etc.

El foment del voluntariat té a veure amb la transmissió d’uns valors de solidaritat, de civisme i de construcció col·lectiva d’una societat més justa i igualitària. L’acció voluntària és una expressió d’aquest model de ciutadania activa i compromesa, que pren lloc a partir d'una entitat concreta amb una missió específica a la qual cal orientar els esforços.