Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Gener de 2015

Exposició: “ReCreacions, pintant amb pixels”. Fotografies de Lluís Montané Hervás

L'exposició que es podrà veure fins el 9 de febrer al passadís central de l'hospital, reinterpreta la pintura clàssica del Renaixement com Caravaggio, Leonardo da Vinci o Rafael, i d’altres més actuals fins arribar al segle XVIII.
(...)
Pintant amb píxels indica clarament que la tècnica és digital. Però per aconseguir aquestes imatges ha calgut moltes més coses. Investigar sobre l'origen i la plasmació de l'obra original en la qual s'ha basat, la pretensió de l'autor i el context en què s'ha creat l'obra.

Pablo Picasso va dir: “Des que era nen pintava com Rafael, però he trigat tota una vida a aprendre a dibuixar com un nen”. Qui sap si aquesta frase no és a l'origen d'aquestes Re-Creacions, pintant amb pixels. El genial pintor malagueny rebutjava la idea d'haver estat un geni precoç pel fet d'haver tingut una gran tècnica, educada pel seu pare, ja que trobava a faltar en els seus treballs d'infantesa l'espontaneïtat dels nens. Aquí, amb la tècnica fotogràfica contemporània, s'ha buscat apropar-se a l'atmosfera que irradien les obres de referència. (...)