Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Febrer de 2015

Els efectes de la grip ja s'han fet notar a l'Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

Aquesta passada setmana l'activitat quirúrgica programada es va reorganitzar per poder ingressar els pacients amb patologies relacionades amb la grip 
Fa unes tres setmanes es va detectar l'inici de l'activitat epidèmica de la grip a Catalunya i les conseqüències ja s'han fet notar a l'hospital.

Els efectes de la grip en l'activitat de l'hospital s'observen inicialment en un increment de les urgències i, sobretot, de les que requereixen l'ingrés a hospitalització a causa de les complicacions que pot provocar la grip.

Aquesta situació es va fer evident la setmana passada, amb un increment continuat dels ingressos durant la setmana i del número d'urgències del cap de setmana previ, dissabte 31 de gener i sobretot el diumenge 1 de febrer, amb 232 i 242 visites respectivament, i 31 persones que requerien ingrés. Com a referència, la mitjana d'urgències/dia és de 174 visites i el número d'ingressos no acostuma a passar de 25 els dos dies del cap de setmana.

L'organització de l'hospital i del conjunt del sector adopta mesures per fer front a aquesta situació que es repeteix cada any, i hi ha una més gran disponibilitat de llits, es prioritzen els ingressos mèdics en front dels quirúrgics i s'activen més les mesures de coordinació de recursos i nivells assistencials (per exemple la dels ingressos al centre sociosanitari Ricard Fortuny que agilitzen les altes de l'Hospital).

Malgrat totes aquestes mesures ja s'havien activat, amb els llits tots oberts, no van ser suficients i aquesta passada setmana es va haver de suspendre intervencions programades i reorganitzar l'activitat dels quiròfans amb intervencions que no requereixen ingrés. Facilitant d'aquesta manera la disponibilitat de llits pels ingressos provinents d'urgències.

Malgrat totes aquestes mesures la incidència de la grip provoca sovint pics de feina al servei d'urgències que allarguen el temps d'espera per ser visitat i també per ingressar si és el cas.

Davant d'aquesta situació l'Hospital vol agrair la comprensió i la col·laboració dels ciutadans als que recomanem fer un bon ús dels recursos assistencials, concretament seguint les indicacions donades des del Departament de Salut per fer front a la grip.

Recomanem aquest enllaç en relació a la prevenció de la grip.

   

Enllaços relacionats