Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

15 d'abril de 2015

El Programa de Pacient Complex Crònic Model Col·laboratiu, rep el primer premi a la millor experiència en la 15è Congrés Internacional sobre l’Atenció Integrada

José Carlos Molina, cap de Medicina Interna de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i

Del 25 al 27 de març es va celebrar a Edimburg (Escòcia) el "15th International Conference for Integrated Care 2015". Aquest esdeveniment forma part de les conferències i congressos que, de forma periòdica, organitza la International Foundation for Integrated Care (IFIC). És un fòrum internacional on participen professionals i institucions de tot el món amb l'objectiu de compartir experiències dirigides a fomentar l'atenció integrada dels pacients crònics amb necessitats complexes.

La comunicació oral amb el títol De l'atenció a la complexitat clínica a l'atenció integrada, social i sanitària: experiència a l'Alt Penedès, va obtenir el premi a la millor experiència en atenció integrada. Aquesta comunicació recull aspectes importants del desenvolupament, creixement i avaluació del Programa de Pacient Complex Crònic en els cinc anys d'implantació, que es va iniciar com un programa de maneig coordinat entre àmbits assistencials sanitaris i ha evolucionat cap a un model integrat de serveis sanitaris i socials per millorar l'atenció als pacients complexes crònics que presenten necessitats socials i sanitàries complexes.

En el programa hi participen professionals del centre sociosanitari Ricard Fortuny, l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, els Equips d'Atenció Primària Penedès rural, Sant Sadurní i Vilafranca, i la Unitat de Cronicitat de l'Institut Català de la Salut, els serveis socials del Consell Comarcal de l'Alt Penedès i els serveis socials de l'Ajuntament de Vilafranca.

En la línea de treball integrat i col·laboratiu, la presentació va ser elaborada pels responsables del programa dins de cada àmbit: Montserrat Domènech, cap de serveis socials del Consell Comarcal de l'Alt Penedès; Lourdes Martínez, cap d'infermeria del centre sociosanitari Ricard Fortuny; Pilar Piñeiro, adjunta de l'Equip d'Atenció Primària Penedès rural i responsable de la Unitat de Cronicitat i José Carlos Molina, cap de Medicina Interna de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, que va ser el responsable de la defensa i l'exposició.

La presència de Catalunya en aquest congrés ha estat destacable, amb la presentació d'un bon nombre d'experiències de diferents territoris i entorns que van fer palès l'important treball desenvolupat al voltant de la cronicitat i models integrats impulsats, en bona part, pel Pla Interdepartamental d'Atenció i Interacció Social i Sanitària de Catalunya ( PIAISS).

15 d'abril de 2015

Enllaços relacionats