Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

22 d'abril de 2015

El Servei d'urgències de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès dóna informació de la situació del servei d'urgències i del temps d'espera per a les visites no greus

Els usuaris del servei d'urgències i també els del Punt d'Atenció Continuada, podran conèixer a partir d'aquesta setmana el temps d'espera estimat per a ser visitat als nivells 4 i 5 de triatge, corresponents a les urgències no greus, d'adults i de pediatria. El temps d'espera és aproximat i es correspon als minuts que ha esperat el darrer pacient atès.

També s'informa de la situació en que es troba el servei, el número de persones que estan sent ateses, diferenciant-les pels nivells en què han estat classificades, N1, N2, N3, N4, N5, segons el Protocol de Triatge establert a la majoria de centres sanitaris de Catalunya.

La informació s'actualitza cada 1/2 hora i es pot consultar al web de l'Hospital www.csap.cat i a la pantalla instal·lada a la sala d'espera del servei.

La iniciativa que es posa en marxa aquesta setmana, respon a una nova normativa del Departament de Salut de la Generalitat, que té com objectiu garantir la informació als ciutadans dels temps d'espera per a les urgències als centres sanitaris, hospitals i centres d'urgència d'atenció primària.

Es tracta d'una informació útil que tindran a la seva disposició els 175 pacients de mitjana que diàriament utilitzen aquest servei.

Els temps d'espera que es publiquen només fan referència a les urgències que no són greus, ja que les situacions d'emergència, molt urgents o amb risc vital (Nivells 1, 2 i 3), accedeixen directament o després del triatge a l'interior del servei, on són ateses immediatament o instal·lades a la sala d'espera interna per ser valorades regularment pel personal assistencial, en cas que no hi hagi un espai disponible on ser ubicades.

Els nivells en que es classifiquen les visites han estat determinats mitjançant el Protocol de Triatge amb què els professionals d'infermeria valoren l'estat del pacient, basant-se en una serie de criteris establerts, validats i consensuats al conjunt del sector.

Aquesta informació estarà sempre disponible a la sala d'espera del servei d'urgències i també es pot consultar a través de la web del CSAP www.csap.cat. D'aquesta manera els ciutadans poden conèixer la situació a urgències en cada moment, tenint en compte que aquesta informació s'actualitza de forma automàtica cada mitja hora i que els temps d'espera són aproximats.

Enllaços relacionats