Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

17 de juny fins el 13 de juliol. Passadís de l'hospital

Exposició fotogràfica «Grans Ulls petits» dins dels actes que organitza Vilafranca per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades

50 milions de persones són refugiades per culpa de conflictes armats i vulneracions dels Drets Humans. Vilafranca organitza dues activitats per sensibilitzar la població sobre aquesta realitat.

Actualment hi ha 50 milions de persones arreu del món que estan desplaçades per força de casa seva per cula de guerres, conflictes armats i violacions dels Drets Humans. I coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades (el 20 de juny), Vilafranca vol mostrar aquesta realitat a tota la població i denunciar especialment la vulnerabilitat en què es troben els infants refugiats.

La primera activitat se celebrarà dimecres 17 de juny a les 18,30h. L'espai d'exposicions de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès acollirà la inauguració de l'exposició Grans Ulls petits, que recull la mirada de menors víc­times del desplaçament forçat en diferents llocs del món. Les fotos s'acompanyen amb frases testimo­nials que mostren la realitat dels menors refugiats i evidencien els seus sentiments, temors i majors desitjos. Aquesta exposició es podrà visitar fins el 13 de juliol.

Per la seva banda, Penedès Televisió emetrà el documental Ser Refugiat a Barcelona, que narra tres histories de vida, tres situacions legals diferents però una realitat en comú: han fugit dels seus països per evitar la persecució i viuen entre nosaltres, a Barcelona. Es podrà veure el dissabte 20 de juny a les 15.30h.

Les activitats les organitzen conjuntament el Comitè Català de l'ACNUR i el Servei de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Vilafranca.