Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

20 de juliol de 2015

Més de 20.000 catalans ja accedeixen a la seva informació clínica des de l'espai digital Cat@Salut La Meva Salut

  • Des d'avui, la ciutadania de tot Catalunya pot accedir a Cat@Salut La Meva Salut, espai d'informació clínica fins ara limitat a algunes regions sanitàries catalanes
  • Des de març, cada mes una mitjana de 2.500 usuaris sol·liciten l'accés a La Meva Salut, que cada cop disposa de més informació i de nous serveis
Un cop s'ha completat el procés de desplegament, amb la incorporació de tots els centres d'atenció primària de la Regió Sanitària Barcelona, més de 20.000 catalans ja accedeixen a Cat@Salut La Meva Salut, l'espai digital de serveis i consulta d'informació clínica amb un sistema d'accés per mitjà d'un codi d'usuari i una contrasenya. Aquest desplegament va començar a la Regió Sanitària Camp de Tarragona el passat mes de febrer i al llarg d'aquests mesos s'hi han incorporat tots els centres d'atenció primària de totes les regions sanitàries. Així, des del març passat, s'ha doblat el nombre de sol·licituds per fer-ne ús i s'ha passat dels 10.000 usuaris inicials als més de 20.000 actuals, xifra que representa la incorporació d'uns 2.500 nous usuaris cada mes.
 
Amb la posada en marxa de Cat@Salut La Meva Salut, a partir d'ara, les persones majors d'edat poden disposar de la seva informació clínica personal (com ara diagnòstics, informes clínics o resultats de proves i exploracions) en un espai digital, accessible en qualsevol lloc i moment sense la necessitat d'acumular documentació. Aquest nou sistema d'accés, amb codi d'usuari i contrasenya, s'afegeix a la possibilitat d'accedir-hi per mitjà de certificat digital.
 
A través d'aquest espai, els ciutadans ja poden accedir també a altres serveis com ara el pla de medicació vigent, el document de voluntats anticipades presentat en el Registre departamental, demanar dia i hora de visita per als centres de l'ICS i del Consorci Sanitari de Terrassa, canviar de professional per als centres d'atenció primària (CAP) que gestiona l'ICS o demanar cita per a vacunacions internacionals. En una segona fase, està previst incorporar altres serveis, com ara una agenda de visites personalitzada per a cada ciutadà, la possibilitat de declarar-se donant d'òrgans o informació sobre les intervencions quirúrgiques amb temps de garantia. Fins al moment, la consulta d'informes clínics i del pla de mediació de la recepta electrònica són els serveis més consultats pels usuaris.
 
Cat@Salut La Meva Salut (LMS), impulsat pel CatSalut, va iniciar el seu desplegament l'octubre passat de forma pilot a 33 equips d'atenció primària (EAP) d'arreu de Catalunya. A partir del mes de març, l'espai digital s'ha estès a tots els centres d'atenció primària del territori i aquest mes ha finalitzat la seva implantació total a totes les regions sanitàries.
 
El Pla de salut de Catalunya
El Pla de salut de Catalunya 2011-2015 preveu la consolidació i l'impuls de Cat@Salut La Meva Salut (LMS), per tal d'afavorir la participació, l'autonomia i la coresponsabilitat de la ciutadania en la prevenció i cura de la salut pròpia. El CatSalut ha concebut l'espai perquè esdevingui un entorn en què els ciutadans interactuïn, a través del seu ordinador o d'altres dispositius mòbils, amb els professionals del sistema sanitari públic i amb el CatSalut per abordar qüestions relacionades amb informacions i prestacions de l'asseguradora pública.
 
De la mateixa manera, el Pla de salut de Catalunya 2011-2015 també preveu la l'actualització constant amb la incorporació de noves informacions i serveis per tal de posar a l'abast de la ciutadania eines perquè puguin tenir cura de la salut pròpia.
 
Totes aquestes millores s'emmarquen dins de les polítiques del CatSalut per apoderar el ciutadà i situar-lo en el centre d'un model orientat a donar resposta a les necessitats de les persones.

Departament/s: Salut 

Enllaços relacionats