Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Juliol de 2015

S'ha constituït una comissió tècnica territorial de seguiment de la gent gran a l'Alt Penedès

La Comissió Contra els maltractaments a la gent gran a l'Alt Penedès,es constitueix com a Comissió Tècnica Territorial de Seguiment de la Gent Gran amb reconeixement i participació de Generalitat de Catalunya i Diputació, sent un dels 3 territoris pilot com Maresme, Anoia i Alt Penedès. 

El passat 22 de juliol de 2015 a les 11 hores a la Sala de Plens del Consell Comarcal de l'Alt Penedès va tenir lloc aquest acte. Aquesta acció es troba dins del marc del Programa pel Bon tracte a les persones grans promogut per la Secretaria de Família del Departament de Benestar Social i Família, en col·laboració amb l'Obra Social "La Caixa".

La presentació de l'acte va obrir-se per part de Verònica Romero com representant membre del Grup motor impulsor. Posant valor al treball realitzat a la Comarca de l'Alt Penedès vers els maltractaments a les persones grans des de 2009. Pilar Martínez, representant de Diputació, va explicar el treball que s'està duent a terme des de la Diputació de Barcelona amb els tècnics dels consells comarcals i municipis, treballant protocols contra els maltractaments a les persones grans, on participen prop de 150 municipis de la província de Barcelona. Per acabar Lluïsa Jiménez Tècnic responsable del Programa "Bon Tracte", de Secretaria de Família de Generalitat de Catalunya presentà les accions promogudes pel Programa: la creació de la comissió nacional del programa, la formació dels professionals, la sensibilització a través d'una campanya als mitjans de comunicació tant de premsa, ràdio i televisió, la sensibilització a les persones grans i la intervenció en el territori.
 
L'objectiu és donar un pas més en el treball fet des del seu inici al 2009 pels tècnics del territori. Donar més valor al protocol d'intervenció territorial realitzat i reforçar punts del mateix, ara amb el suport i participació de Generalitat. Avançar amb els temes d'assessorament jurídic clau per les víctimes de maltractament en persones grans, processos judicials, formació a professionals i campanya de sensibilització, objectius presents al territori. 

En aquest acte han estat presents membres del Grup Motor i Comissió de Seguiment Contra els Maltractaments a la Gent Gran a l'Alt Penedès de diferents àmbits d'acció: des de Serveis Socials (Ajuntament de Vilafranca del Penedès i Consell Comarcal de l'Alt Penedès), Casal i Centre de Dia de Gent Gran, Salut (ABS;CSAP; CSSV), Agència de Salut Pública, Policia local, Mossos d'Esquadra, Justícia, representants del Consell Consultiu de la Gent Gran territorial i de Catalunya i els membres de Generalitat i Diputació competents per la constitució tècnica de l'esmentada comissió.