Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Octubre de 2015

8 de cada 10 nadons a Catalunya reben lactància materna en néixer

02/10/2015 14:33
8 de cada 10 nadons a Catalunya reben lactància materna en néixer

  • Coincidint del 4 al 10 d'octubre amb la Setmana Mundial de la Lactància Materna, l'Agència de Salut Pública recorda la importància de l'alletament matern

 
 

Un 80,9% dels nadons catalans reben lactància materna en néixer (78,3% dels nens i 83,6% de les nenes). La meitat, un 50,6%, la mantenen més de 6 mesos (49,8% dels nens i 51,4% de les nenes), i un 24% durant un any o més (24,5% dels nens i 23,5% de les nenes), segons dades de l'Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) 2014.
 
Sota el lema, "Alletar i treballar. Aconseguim que sigui possible!" aquest any la Setmana Mundial de la Lactància Materna, que se celebra del 4 al 10 d'octubre, vol donar suport a les mares perquè puguin combinar la feina amb l'alletament dels seus infants.
 
La lactància materna suposa grans avantatges per a la mare i el nadó. És l'aliment idoni per l'infant perquè conté els nutrients que necessita i el protegeix d'infeccions, al·lèrgies i altres malalties cròniques. També ajuda a prevenir l'obesitat; permet una estreta relació entre mare i fill; millora la recuperació de la mare després del part i ajuda a eliminar greixos i a retornar a la silueta habitual. A més, disminueix, en la mare, el risc de tenir anèmia, osteoporosi i càncer de mama o d'ovari.
 
L'Agència de Salut Pública de Catalunya, a través del Programa de Salut Maternoinfantil, treballa per potenciar la formació continuada relacionada amb la lactància materna, conjuntament amb les entitats i associacions promotores de l'alletament matern i amb les societats científiques, tant de l'àmbit hospitalari com de l'atenció primària.
 
Per aquesta raó, un any més, s'ha organitzat el curs "Actualització en Lactància Materna" impartit per professionals experts en diferents disciplines, per facilitar un abordatge integral per potenciar l'alletament matern. Concretament, se n'han programat dues edicions, una primera a l'octubre i una segona al novembre, amb 60 places cada edició.
 
 
Enllaços d'interès:
 
http://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/article/040_Setmana_Mundial_Lactancia_Materna
 
http://videosalut.gencat.cat/activitat-fisica-i-alimentacio/la-lactancia-materna-la-llet-materna-el-millor-aliment-per
 

Departament/s: Salut