Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Novembre de 2015

Els pacients del Penedès es podran operar dels cordals o queixals del seny a Hospital Comarcal de Alt Penedès

Fins ara els pacients de l'Alt Penedès que requerien aquesta intervencions s'havien de desplaçar a Vilanova

Els pacients de l'Alt Penedès que han de fer-se aquesta intervenció per extreure els queixals del seny són derivats per l'odontòleg de l'Atenció Primària a l 'especialista en maxil·lofacial del Consorci Sanitari del Garraf ja que aquesta especialitat no s'ofereix a l'Hospital de Vilafranca. Fins ara l'especialista del CSG realitzava aquesta intervenció a l'Hospital de Vilanova entitat que pertany al Consorci Sanitari del Garraf.

En l'actualitat s'evita aquest desplaçament i aquesta intervenció es fa als quiròfans de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès. Així doncs, és l'especialista en intervencions maxil·lofacials del CSG que es desplaça als quiròfans de Vilafranca en lloc del pacients que havien d'anar a Vilanova

Aquest fet és possible ja que el Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Consorci Sanitari del Garraf tenen signat un acord marc de col·laboració, per consolidar un projecte compartit en els àmbits de gestió, assistència, formació continuada i recerca i ja fa anys que treballen conjuntament en diferents àmbits, com en el servei de Radiodiagnòstic, el servei de Medicina esportiva, rehabilitació domiciliària, etc.

La cirurgia maxil·lofacial comprèn la cirurgia de la boca i el maxil·lar, cobrint aquelles patologies que requereixen tractament quirúrgic i escapen a la intervenció dels odontòlegs. Les intervencions més comunes són les de cordals inclosos, que són els queixals del seny inserits al maxil·lar o l'extirpació de restes d'arrels dentals i quists.