Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

10 d'octubre de 2016

Dia Mundial de la Salut Mental als municipis

Cada 10 d'octubre es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental.

La Taula per la Salut Mental a l'Alt Penedès, de la que forma part l'ajuntament de Vilafranca del Penedès, és fruit d'una àmplia varietat d'entitats i serveis que treballen, des de diferents vessants, l'atenció a la salut mental, i del treball al llarg dels anys de cadascuna de les entitats, institucions i administracions del territori.

L'any 2011 es decideix celebrar aquest Dia de forma conjunta entre tres entitats que treballen directament amb la salut mental al territori i el 2012 es fa un programa conjunt  al voltant d'aquesta celebració donant lloc a la I Setmana de la Salut Mental a l'Alt Penedès. Els anys posteriors es va mantenir aquesta celebració com a motiu de trobada entre les entitats i serveis relacionats amb la salut mental donant pas el 2015 a la constitució de la Taula per la Salut Mental a l'Alt Penedès.

La Taula per la Salut Mental és un espai que propicia el treball amb tots els agents del territori de forma transversal, fent una detecció immediata dels canvis existents i focalitzant una actuació concreta i eficaç.

Les línies d'acció dissenyades durant l'any 2016 es van centrar en:

  • Coneixement de la xarxa: Ampliar i/o millorar serveis i/o recursos.
  • Acció comunitària: Obtenir nivells satisfactoris de sensibilització i d'informació a la població de la comarca.
  • Promocions de polítiques: Aconseguir més recursos pel territori en matèria de salut mental.

PREVENCIÓ, LA CLAU DE L'EQUILIBRI

Enguany a Vilafranca  es realitzaran tot un seguit d'activitats al voltant del dia Mundial de la Salut Mental que comencen la primera setmana d'octubre i finalitzen el mes de novembre.

  • 7 d'octubre. Caminada popular. Organitza CSMA
  • 13 d'octubre. Debat sobre la salut mental a Ràdio Vilafranca   
  • 8 i 15 de novembre. Formació organitzada per la Diputació de Barcelona "La promoció de la intel·ligència social en les persones joves", a càrrec de l'entitat Quantum.

Enllaç a les activitats del dia 15 d'octubre.

Enllaços relacionats