Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

10 de gener de 2017

«Refugiats, l'odissea cap a Europa», la mostra de Sergi Cámara al passadís central de l’Hospital

L'exposició Refugiats, l'odissea cap a Europa del fotògraf vigatà Sergi Càmara, dóna a conèixer les rutes cap al continent europeu de molts refugiats de procedència diversa que van a la recerca d'una nova vida, lluny dels conflictes bèl·lics que sacsegen els seus països. La mostra es podrà visitar a partir del 10 de gener i fons l'11 de febrer. 

L'exposició itinerant, a iniciativa del Servei de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Vilafranca, busca sensibilitzar l'opinió pública catalana sobre les situacions a les quals milers de refugiats han de fer front.


El fotògraf vigatà ha viatjat a diversos punts conflictius per captar l'èxode de refugiats: les illes gregues de Lebos i Kos, prop de Turquia i un dels principals punts d'entrada d'Europa de les persones que fugen dels seus països; el pas fronterer d'Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia; Belgrad; la frontera entre Sèrbia i Hongria; Budapest; la localitat fronterera de Tovarnik, i Melilla.

Les imatges documenten el perill de les travessies per mar en embarcacions en què s'amunteguen moltes persones, les llargues caminades, les esperes a les fronteres, les estades a ciutats com Belgrad o Budapest a l'espera de sortir cap al destí desitjat, els viatges amb tren o el testimoniatge de les famílies. També s'hi pot veure la tasca de l'ONG catalana Open Arms, que porta a terme operacions de salvament al mar. Tot un món que s'ha fet visible en els darrers temps i que ha colpejat moltes consciències.

Sergi Cámara

Sergi Cámara (Vic, Osona, 1970) ha dedicat gran part de la seva trajectòria professional als moviments migratoris i als desplaçaments forçats per la guerra, en llocs com Colòmbia, Sudan del Sud, el Marroc, Mali, Ruanda o el Iemen. Una part important de la seva feina també mostra les vulneracions dels drets humans a la tanca de Melilla, tasca que porta realitzant des de 2004. 

Treballa de manera independent per a organitzacions i institucions. El seu objectiu és aprofundir en els temes, dedicar-los el temps necessari per aconseguir una visió global i completa en cada reportatge.

Ha col·laborat amb diverses organitzacions com el  Servei Jesuïta al Refugiat, Entreculturas o Cooperació Internacional de l'Obra Social La Caixa. Ha publicat els seus reportatges en mitjans nacionals  i internacionals. La seva obra s'ha exposat a Barcelona, Madrid, Miami, São Paulo, Bogotà, San Francisco, Lima, Panamà, entre d'altres ciutats. Ha aconseguit premis nacionals i internacionals; Beca FotoPres de l'Obra Social "la Caixa", Premi Activista de la ciutat de San Francisco, Premi José Couso de Tele 5 i finalista al FotoPres de l'Obra Social de "la Caixa".