Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Febrer de 2017

150 persones parlen d’ètica i mort digna a les II Jornada d’Ètica de l’Alt Penedès

El passat 3 de febrer  es va celebrar la II Jornada d'Ètica de l'Alt Penedès, 'Ètica i mort digna. És possible decidir com volem morir?' organitzada pel Comitè d'Ètica Assistencial de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès i el del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny.

Va tenir lloc a l'estació enològica de Vilafranca amb molt bona acollida i amb una participació de 150 persones.

La presentació formal va donar pas a la primera part de la Jornada que pretenia actualitzar i clarificar els conceptes legals i ètics relacionats amb la mort digna, així com els instruments de què es disposa per a respectar la voluntat de la ciutadania.

Francesc José Maria, advocat, vocal del Comitè Ètica dels Serveis Socials de Catalunya, membre Secció de Dret Sanitari de l'ICAB i Vocal Junta Directiva Asociación Juristas de la Salud i  Begoña Roman, professora de la Universitat de Barcelona, vocal del Comitè de Bioètica de Catalunya i presidenta del Comitè d'Ètica de Serveis Socials de Catalunya van plantejar les seves conferències de manera brillant, donant peu a diverses preguntes i reflexions dels assistents.

Després i introduint la part més vivencial, Marc Illa graduat en Filosofia i cursant Màster en Bioètica, ens va fer una aproximació a la bioètica narrativa, donant pas a continuació a la visualització dels fragments de les pel·lícules escollides per a abordar els temes de debat.

Aquesta primera part de la Jornada es pot visualitzar en aquest enllaç de youtube

  • Presentació fins el minut 10
  • Minut 10, intervenció de Francesc José Maria
  • Minut 44,intervenció de Begoña Roman
  • Minut 1,17, torn de preguntes
  • Minut 1.40, intervenció de Marc Illa

La segona part de la Jornada va consistir en la distribució dels participants en quatre grups de debat corresponents als diferents temes relacionats amb els talls de les pel·lícules que s'havien visionat i dels que adjuntem la sinopsi i els temes de debat que introduïen.

Posteriorment cada grup va plantejar al conjunt dels assistents  les conclusions a les que s'havia arribat  i així es va arribar a la cloenda de la jornada.

Podeu ampliar informació a la notícia anterior.

També trobareu com arxiu adjunt la presentació que va fer el ponent Francesc José Maria sobre els aspectes legals, així com la sinopsi de les pel·lícules visualitzades i el   del tema que s'hi relacionava. També aprofitem per adjuntar informació del Document de Voluntats Anticipades (DVA) i el Pla de Decisions Anticipades (PDA).

En breu us donarem a conèixer les conclusions a les que es van arribar després dels debats.