Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Març de 2017

“La presència de la dona al cine àrab clàssic”

Exposició de fotografia d'artistes àrabs durant cinc dècades de la història del món àrab. (de 1930 a 1980). Es podrà veure al passadís central fins a principis d'abril.

Per a la commemoració del dia Internacional de la dona, el programa Xarxa de dones de la Llum del Nord organitza l'exposició: La presència de la dona al cinema àrab clàssic. Una exposició de fotografies d'artistes àrabs durant cinc dècades de la història del món àrab (de 1930 a 1980).

L'exposició recull fotografies de dones artistes que van interpretar diferents rols de en el cinema àrab clàssic durant els anys trenta fins els anys setanta del segle passat.

L'objectiu és demostrar una època plena de canvis socials, polítics i econòmics en la qual la dona va reflectir la lluita per la igualtat de gènere, l'arribada del consumisme i la pujada de nous Estats àrabs de la zona, els conflictes de la guerra freda i el nacionalisme àrab, entre altres temàtiques que marcaven la història del cinema àrab clàssic.

Exposem dones de diferents orígens, de diferents nacionalitats (Egipte, Líban, Síria, Marroc, Algèria) i confessions (musulmanes, cristianes catòliques, cristianes coptes, jueves, drus) que van interpretar en el cinema rols combinats amb el cant, el ball i també n'exposem la producció cinematogràfica.

Després de la revolució islàmica de l'Iran (1979), i amb l'arribada dels moviments islamistes a la majoria de les societats i la desaprensió de la classe mitjana àrab, els rols de la dona es van adaptar als canvis buscant altres interpretacions més coherents per expressar les seves visions i demostrar part de la seva creativitat.

Us convidem a conèixer la societat àrab a través de les artistes d'aquelles dècades, i a refleexionar sobre els estils de vida àrab i les aportacions femenines que van més enllà dels prejudicis i els estereotips actuals.

Hi col·laboren: l'Ajuntament de Vilafranca i l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès.