Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Maig de 2017

Operativització del nou model d’atenció a la salut de les persones trans

D'acord a la Llei 11/2014, de 10 d'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals(LGBTI) i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i d'acord al Pla de Salut 2016-2020 del Departament de Salut, el nou model d'atenció a la salut de les persones trans estableix que la Unitat Trànsit, situada al CAP Numància primera planta consultes 6 a 9 (carrer Numància 23, 08029  Barcelona), és la unitat referent d'atenció primària per a l'atenció a les persones trans. Els equips d'atenció primària i salut comunitària podran derivar-hi les persones trans quan hi hagi una demanda d'informació o d'assessorament sobre el procés de transició; un desig manifestat de la persona d'iniciar el trànsit o bé problemes de salut atribuïbles a aquest procés de transició, especialment els derivats del tractament hormonal.
 
Per aquest motiu, els equips d'atenció primària de tot Catalunya, les unitats d'ASSIR, l'atenció especialitzada i qualsevol altre dispositiu de la xarxa pública de serveis podran derivar a la unitat Trànsit les persones, menors o adultes, que manifestin estar en aquesta situació, ja sigui per demanar informació o assessorament, o per iniciar un procés de transició.
 
Pel que fa a les intervencions quirúrgiques, el Departament de Salut ha manifestat que vol aprofitar l'expertesa acumulada per l'Hospital Clínic en els darrers anys, tot i que no es descarta estendre aquesta activitat a altres centres hospitalaris en els propers anys.
 
L´accés a aquesta unitat és directe sense necessitat de fer derivació. La persona interessada pot fer arribar un mail a transit.bcn.ics@gencat.cat adjuntant el número de la seva tarja sanitària o contactar per telèfon al 934191269.
 
Per a més informació, us adjuntem 2 links sobre el nou model:
 
http://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Atencio-a-la-salut-de-les-persones-trans
 
http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/docs/2016/10/24/15/00/3f00f0a7-b777-4d8a-b80d-8455d662389e.pdf

Enllaços relacionats