Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Maig de 2017

Acord entre la Generalitat i la Fundació Amancio Ortega per a la renovació d'equipaments oncològics - Alt Penedès i Garraf

S'ha signat el conveni entre la Generalitat i la Fundació Amancio Ortega per renovar equipaments oncològics. L'acord de col·laboració implicarà una donació de prop de 47 milions d'euros en la renovació d'equipaments oncològics d'última tecnologia per als centres del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).
 
D'aquests 47 milions d'euros, 37 milions es destinaran a la renovació de 18 equipaments de radioteràpia (acceleradors lineals), cosa que permetrà substituir tots els aparells que tenen més de 8 anys d'antiguitat. Això implica que es canviaran més de la meitat dels acceleradors lineals instal·lats a Catalunya. La resta de la partida --9,84 milions d'euros-- servirà per renovar equipaments de tecnologia per al cribratge i el diagnòstic del càncer de mama d'última generació. Concretament se substituiran un total de 43 mamògrafs, cosa que permetrà que no en quedi cap d'analògic i per tant que siguin tots digitals.
 
En el mapa següent podeu veure les assignacions addicionals als hospitals de la nostra comarca.