Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Juliol de 2017

El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el CPNL signen un conveni de col·laboració per fomentar l’ús del català en l’àmbit sanitari

El dos organismes han col·laborat des de l'any 2008 per consolidar l'ús del català a la sanitat organitzant cursos de català i sessions específiques per al personal del Consorci Sanitari.

El gerent del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès (CSAP), Josep Lluís Ibàñez, i el president del Consell de Centre del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, en representació del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Josep Moya, van signar el 20 de juliol passat un conveni de col·laboració per dur a terme actuacions que fomentin l'ús del català al CSAP, emmarcades en un pla lingüístic que s'ha de desplegar en els pròxims quatre anys.

Pla lingüístic

Entre altres punts, l'acord preveu que el CPNL, a través del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès, i el CSAP elaboraran un pla lingüístic, a partir de l'anàlisi de la situació actual, i uns criteris lingüístics d'atenció al públic.

D'altra banda, les dues organitzacions continuaran dissenyant la formació de llengua catalana del CSAP i l'organització de sessions o cursos per al personal, segons el que convingui.

Així mateix, el CPNL posa a disposició del CSAP el servei d'assessorament lingüístic per orientar-lo en el procés d'implantació del pla i per facilitar la informació i recursos relacionats amb el sector sanitari.

Finalment, el conveni preveu desplegar el programa Voluntariat per la llengua al centre sanitari.

Enllaços relacionats