Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Desembre de 2017

Exposició CAPACITATS 2017

Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilafranca organitzen conjuntament amb les entitats que formen part de la Comissió Municipal per al benestar de les Persones amb Discapacitat (CMBPD) un seguit d'activitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre) i amb l'objectiu de treballar els eixos de sensibilització, inclusió i accessibilitat universal. 

En l'àmbit de la formació, enguany es realitza el taller "Accessibilitat i atenció a les persones amb diversitat funcional". Aquesta formació està adreçada a professionals dels serveis públics municipals que, en el desenvolupament de les tasques pròpies del seu lloc de treball, facin atenció al públic. Des d'una perspectiva de sensibilització, un any més tindrà lloc l'exposició Capacitats 2017, en què es mostren 61 obres, ubicades a l'Hospital Comarcal Alt Penedès, de l'1 de desembre de 2017 al 8 de gener de 2018. L'objectiu és mostrar a través de manifestacions artístiques, com la fotografia i la pintura, i des de la perspectiva de la diversitat, les activitats de la vida quotidiana de les persones que formen part de les entitats de la CMBPD, des d'una mirada Inclusiva i normalitzadora. La inauguració de l'exposició serà l'1 de desembre, al vestíbul de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, a les 11,30h. 

Pel que fa a les activitats adreçades als centres de primària i que realitzen membres de les entitats de la CMBPD, l'objectiu principal és trencar l'estigma que pesa sobre les persones amb discapacitat o malaltia mental i apropar als infants, des de la perspectiva de la inclusió, la normalització i la diversitat, i a través del contacte directe les potencialitats que tenen totes les persones. 

La segona activitat que s'ofereix és el Taller de Mural CAPACITATS, conjuntament amb l'Escola d'Art Municipal Arsenal. Aquestes activitats estan adreçades a nens i nenes de 3r de primària, uns 400 infants aproximadament. Hi participaran 8 centres (Mas i Perera, Pau Boada, Estalella Graells, Baltà i Elias, Cristòfor Mestre, Col·legi Sant Ramon, Col·legi Sant Josep i Col·legi Montagut). També hi ha activitats adreçades a l'alumnat d'ESO. Es preveu que participaran uns 600 adolescents. Els centres d'ensenyament participants són: UEC (Unitat d'Escolarització Compartida), IES Nou de Vilafranca, IES Eugeni d'Ors, Milà i Fontanals (CAI) i el Col·legi Sant Josep. 

Des d'un punt de vista lúdic, el proper divendres 1 de desembre, a les 18h a la rambla Nostra Senyora, en el marc de la Fira de Santa Llúcia, hi haurà un concert de Nadal solidari per la Marató de TV3. Aquesta actuació anirà a càrrec del Grup de Ministrers i l'Orquestra de corda de l'Escola Municipal de Música Dolors Calvet, amb la col·laboració del grup "Activa't tu pots" (diversitat funcional). 

A través de les diferents propostes, i des de la perspectiva de la diversitat i de l'accessibilitat universal, es pretenen mostrar les capacitats de tothom i sensibilitzar la ciutadania, en general, de les potencialitats i diversitat que caracteritzen la nostra societat.