Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

18 de febrer de 2018

19è Aniversari de Ginesta el diumenge 18 de febrer

Diumenge 18 de febrer de 2018, a les 18:00h  al Casino de Vilafranca (Rambla Sant Francesc, 25 - 2a planta)

Més informació: ginesta.vilafranca@gmail.com  / 639 280 708

Programa:

18:00h Presentació de l'acte i lliurament del Xec, a la Unitat de Mama de l'Hospital Comarcal de Vilafranca del Penedès, per l'adquisició d'un ecògraf.

18:30h Actuació del MAG Lluís Garcia

19:10h Actuació del "Grupo Duende"

19:30h Actuació del grup URANIA

20:00h Brindis de Cloenda.

     

L'Associació Ginesta vol fer-vos partícips de la invitació oberta de la celebració del 19è aniversari.

L'acte central serà la fi de la campanya per recaptar fons per a la Unitat de patologia mamària (UPM), de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès per a la compra d'un ecògraf .

La importància de la donació del equip d'ecografia la explica el cap de Unitat de Patologia Mamària (UPM), el Dr. Ernest Just, de la següent manera:

"Les pacients diagnosticades de càncer de mama precisen el algunes ocasions tractaments amb quimioteràpia intravenosa com a part del seu tractament terapèutic.

Habitualment la quimioteràpia s'administra de forma intravenosa, presentant sovint complicacions (flebitis, trombosis, oclusions venoses, punxades repetides) a nivell de les venes dels avantbraços per on s'administren els fàrmacs.

Per evitar aquestes complicacions es precís en algunes pacients la col·locació d'accessos venosos de major calibre que s'anomenen 'portacaths', que requereixen una intervenció quirúrgica menor per la seva col·locació a nivell subcutani (no exempta de possibles complicacions).

Recentment s'ha introduït la possibilitat de la col·locació de catèters a través d'una vena perifèrica al braç que evita possibles efectes secundaris. Aquests catèters s'anomenen PIC però precisen de l'ecografia per garantir el seu correcte posicionament fins quasi nivell del cor.

La col·locació d'aquests catèters per a substituir en totes aquelles pacients que es pugui pot ser de gran utilitat en les que precisen quimioteràpia durant molt de temps, com poden ser les pacients diagnosticades de càncer de mama."

Per la seva banda l'associació GINESTA, vol ressaltar i agrair la gran tasca professional i humana de tota la Unitat de Patologia Mamària (UPM), encapçalada pel Doctor Just, i és per a l'associació un gran honor poder ajudar posant un granet de sorra en la millora de la qualitat assistencial per les afectades de càncer de mama i de qualsevol altre patologia en la que pugui ser adient la utilització del ecògraf.

Així mateix, l'assistència a l'acte assistiran les diferents autoritats dels ajuntaments de l'Alt Penedès, com són els il·lustríssimes alcaldes de Mediona, el senyor Servand Casas, de Sant Sadurní D'Anoia, el senyor Josep Maria Rivas i Ferrer, i de Torrelavit, el senyor Ramon Riera i Bruch; en representació de Vilafranca del Penedès, la regidora de salut, la senyora Anna Doblas. També comptarem amb diferents representants de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès.

La invitació està oberta a tots els que ens han donat suport durant aquests anys i als que vulguin conèixer la nostra tasca.