Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

4 de maig de 2018 - Per: comunicació

Commemoració a L'Hospital del Dia Mundial de la Higiene de Mans amb activitats per a treballadors i usuaris

Recomanem veure els dibuixos recollits en el concurs per a familiars de persones treballadores de l'Hospital que s'exposen al Passadís

Com cada any, en motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans, el dia 5 de maig, l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès ha organitzat activitats adreçades tant als professionals com als usuaris del centre, amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància que té el rentat de mans en la prevenció d'infeccions relacionades amb l'assistència sanitària.

De manera quotidiana es procura divulgar, sobretot entre els infants, la importància de la higiene de mans i en aquest sentit la infermera d'infeccions de l'Hospital ha fet una xerrada a l'escola Pau Boada sobre la Higiene de mans per a nens de 3er de primària.

També s'han fet diverses accions divulgatives al centre, cartells, missatges a intranet, facebook i a la web, al salvapantalles i per la megafonia.

Mitjançant el canal gratuït de les habitacions es poden visualitzar els vídeos elaborats pel Departament de Salut sobre la prevenció de la infecció

El fet diferencial d'aquest any però ha estat el concurs de dibuix per a nens i nenes familiars de les persones treballadors que s'exposaran al Passadís durant uns dies i dels que se n'escollirà un per a divulgar el missatge al salvapantalles.

S'han presentat 8 dibuixos amb varietat d'edats dels autors o autores, han estat valorats per la seva creativitat, originalitat, qualitat tècnica i transmissió del missatge. Tots els presentats han estat molt ben valorats i mostren la ingenuïtat i senzillesa en que els infants mostren els seus pensaments. Tots rebran un obsequi per la seva participació en agraïment i reconeixement per la seva participació.

Segons l'última observació realitzada pel Comitè d'infeccions, la  taxa de compliment del rentat de mans al nostre  Hospital és actualment del 78.9%, superior a la de la mitjana dels centres hospitalaris catalans però això no ha de fer que abaixem la guàrdia i cal insistir en la bona pràctica en el rentat de mans.

La higiene de les mans és un indicador de qualitat de sistemes de salut segurs i la seva pràctica ha salvat milions de vides. Per aquest motiu, dintre del projecte de seguretat i de la prevenció de la infecció del pacient que lidera el Departament de Salut, l'Hospital comarcal de l'Alt Penedès treballa per ser un entorn més segur, que faciliti i promogui un correcte rentat de mans, tant entre els professionals com entre els usuaris i els seus familiars.