Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

31 de gener de 2019 - Per: Gencat

Es presenten les actuacions per millorar la salut de la població de l’Alt Penedès i Garraf pels propers quatre anys

El Pla estratègic sanitari prioritza les actuacions que han de permetre adaptar els serveis a les necessitats de la població. Durant la Jornada de participació s'han debatut les propostes d'intervenció del Pla amb les entitats ciutadanes, els professionals de la salut i els ajuntaments de l'Alt Penedès i Garraf.

S'ha celebrat en el municipi de Canyelles la 2a Jornada de presentació del Pla estratègic sanitari (PeS) de l'Alt Penedès i Garraf, com a full de ruta que recull les principals actuacions a realitzar en els pròxims 4 anys per a millorar la salut de la població d'aquesta zona.

Aquesta jornada és la continuació d'un procés participatiu iniciat el juny de 2018 en què es van recollir les necessitats i prioritats de més d'un centenar de persones i que han permès elaborar una proposta de Pla estratègic sanitari, estructurat en 5 eixos, que inclouen 32 objectius estratègics i un total de 119 accions.

En aquesta segona jornada, els participants han pogut debatre les propostes d'intervenció les quals destaquen actuacions per millorar els estils de vida saludables de les persones i accions per millorar l'accessibilitat dels serveis de salut.

En aquest sentit, es potencia el treball en xarxa dels serveis sanitaris i socials del territori per donar resposta a les necessitats de la població i garantir l'accessibilitat i equitat territorial en la prestació de serveis.

El gerent de l'Àmbit Metropolità Sud de la Regió Sanitària Barcelona, Joan Puigdollers, acompanyat de l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, han destacat la necessitat d'elaborar polítiques de salut i implantar-les amb la col·laboració dels Ajuntaments i la ciutadania, donant continuïtat als espais de participació, que permetin incorporar el coneixement dels agents socials del territori i millorar els canals d'interlocució.

Alt Penedès i Garraf

El territori del sector sanitari Alt Penedès i Garraf té una població total de 249.789 persones, que representa el 3,3% de la població total a Catalunya. El territori és en 27 municipis a l'Alt Penedès i 7 al Garraf.

Disposa d'un  total de 12 Centres d'Atenció Primària, 32 consultoris locals, atenció hospitalària que es presta mitjançant 3 centres, 2 centres sociosanitaris, 2 centres d'atenció a la Salut mental ambulatòria per a adults i 2 per a joves.

Enllaços relacionats