Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

6 de març de 2019

El Consorci Sanitari de l'Alt Penedès inaugura un nou ecògraf d'alta gamma que ha estat donat per la Fundació Família Torres

L'acte ha comptat amb la presència de la Sra. Mireia Torres, presidenta de la Fundació Família Torres, el Sr. Joan Puigdollers, president del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Dr. Josep Lluís Ibáñez, gerent de l'entitat sanitària.

El nou aparell permet obtenir imatges d'alta resolució i augmentar la cartera de serveis

Vilafranca, 28 de febrer de 2019.- El Servei de Diagnòstic per la Imatge de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès (CSAP) ha posat en marxa  un nou ecògraf d'alta gamma que ha estat donat per la Fundació Família Torres.

Aquesta donació té com a objectiu donar suport a iniciatives que millorin l'accés als serveis bàsics imprescindibles i assegurin la integració social i el desenvolupament personal dels col·lectius més vulnerables.

La Sra. Mireia Torres, presidenta de la Fundació Família Torres, ha estat l'encarregada d'inaugurar  l'aparell en un acte celebrat avui al migdia a l'Hospital de l'Alt Penedès juntament amb el Sr. Joan Puigdollers, president del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès, el Sr. Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, el Dr. Josep Lluís Ibáñez, gerent de l'entitat sanitària i  la Dra. Merche Rodríguez Dobao, cap de Servei de Diagnòstic per la Imatge del CSAP.

Característiques de l'ecògraf

La principal característica del nou ecògraf és que té una gran resolució d'imatge.  Això permet una major precisió en el diagnòstic, sobretot en patologia de mama i parts toves (estudi de tumors i articulacions). A més, una de les característiques més importants és que permet detectar i controlar amb exhaustivitat els tumors cancerígens (control de càncers).

L'alta qualitat de les imatges obtingudes també fa que el temps d'exploració sigui més curt. Això és fonamental a l'hora de diagnosticar a nens i pacients que es poden trobar incòmodes a l'hora de realitzar-se una prova mèdica.

Amb la incorporació d'aquest nou aparell, el Consorci Sanitari de l'Alt Penedès augmenta la seva cartera de serveis, ja que també permet realitzar biòpsies prostàtiques i elastografies (prova d'exploració fonamental en el diagnòstic i control de pacients amb malalties hepàtiques).

Per últim, cal destacar que la màquina disposa d'una tecnologia de fusió d'imatges, entre les obtingudes amb l'ecògraf i les obtingudes a través de TACS i ressonàncies magnètiques, que permet comparar estudis.

El CSAP realitza  aproximadament 6.500 ecografies anuals, que permeten diagnosticar patologies com còlics renals, pancreatitis, apendicitis o traumatismes, així com també donen la possibilitat de  diagnosticar i controlar tumors.

 La incorporació d'aquest ecògraf, gràcies a la col·laboració de la Fundació Família Torres, representa un avenç pel Servei de Diagnòstic per la Imatge del CSAP, que treballa dia a dia per donar la millor assistència als pacients de la comarca.

La Fundació Família Torres

La Fundació Família Torres, creada el 1986 i presidida actualment per la Mireia Torres, membre de la cinquena generació, i Waltraud Maczassek com a presidenta honorífica, col·labora amb entitats locals i ONGs de diferents països, prioritzant els projectes orientats a la protecció de la infància.

En l'àmbit de la salut, ens els darrers anys, la Fundació Família Torres col·labora estretament amb entitats locals que donen suport a col·lectius amb discapacitat i recentment ha finançat dues operacions mèdiques de nenes orfes a Xangai i la reconstrucció d'un centre d'atenció mèdica rural a Colmenares (Xile).