Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Abril de 2019

Es constitueix el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, que integra els recursos sanitaris dels dos territoris

El CSAPG dona resposta a les necessitats socials i sanitàries dels 32 municipis i de les 250.0000 persones dels dos territoris

El Consell Rector, com a màxim òrgan de govern del Consorci Sanitari Alt Penedès i Garraf, es va reunir ahir dia 1 d'abril per primera vegada. D'aquesta manera es culmina  el procés de fusió dels dos Consorcis aprovat pel Govern de la Generalitat el passat mes de febrer.

El Consell Rector el formen persones representants de les entitats consorciades: el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut (CatSalut), el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, el Consell Comarcal del Garraf, l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

Les principals funcions del Consell Rector són l'orientació general de les activitats del Consorci dins dels objectius estatutaris de l'Entitat i la consegüent aprovació dels plans d'actuació. Totes aquestes actuacions van dirigides a millorar l'accessibilitat i garantir una millor atenció sanitària.

També es treballarà amb la visió d'impulsar actuacions dirigides per atraure els millors professionals per les noves oportunitats que es puguin generar i ser més actius per fidelitzar els actuals professionals. Per això, serà necessari crear sinergies i oferir carreres professionals adequades a les expectatives assistencials i docents.

Pel Consell Rector, aquesta nova etapa és un repte amb la mirada posada en el futur i assumint el compromís de millorar dia a dia.

Una aliança per sumar i adaptar-se als nous reptes de futur

El Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Garraf és una organització consorcial, íntegrament pública, majoritàriament participada pel Departament de Salut i amb presència de les administracions locals, incorporada al marc corporatiu de les entitats del sector públic de la salut de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

El Consorci consolida una història de col·laboració entre dues institucions sanitàries, -el de l'Alt Penedès i el del Garraf-, cosa que afavoreix el creixement de totes dues organitzacions i alhora poder afrontar els reptes de futur de la sanitat pública universal que es presta a la població de l'Alt Penedès i Garraf.

Les comarques de l'Alt Penedès i del Garraf (incloent-hi Cunit) apleguen 32 municipis i atenen una població aproximada de 250.000 habitants. La ciutadania compta amb un consorci sanitari amb 280 llits d'aguts, 165 llits sociosanitaris i 68 residencials, i que realitza unes 20.000 altes d'aguts l'any.