Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Abril de 2019

Més de 200 persones van participar a les IV Jornades d’Ètica de l’Alt Penedès “Dolor, patiment i felicitat. Reflexions des de la bioètica”

Els organitzadors fan una valoració molt positiva de la jornada i de la col·laboració amb el Festival VilaPensa.

La quarta Jornada organitzada pel Comitès d'Ètica Assistencial de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès i el del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny amb col·laboració de la Societat Catalana de Bioètica, i dins del marc del Festival VilaPensa, va tenir lloc divendres dia 5 d'abril a l'auditori del Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca, sota el títol "Dolor, patiment i felicitat. Reflexions des de la bioètica".

Va consistir en una conferència inaugural que va anar a càrrec de Jordi Pigem, filòsof i escriptor que va parlar del dolor, sobre les diferents maneres de sentir-lo, exposant situacions extremes viscudes per personatges de la història, reflexionant sobre com el vivim cadascú de nosaltres i  vinculant el patiment amb la felicitat

A continuació la primera taula rodona va girar al voltant de les diferents formes de dolor, el dolor físic, el psicològic i  també el social. Hi van intervenir la Dra Torrell Vallespín, metgessa de família del CAP de Moncada i Reixac, que va abordar el dolor crònic; en Ricard Semis Ramírez, psicòleg de l'Hospital Can Ruti, que va explicar la importància que tenen els aspectes psicològics en la vivència que tenim amb el dolor i  Sara Ortiz Escalante, sociòloga que va plantejar una mirada diferent al dolor a partir de la seva vivència personal.

A la taula posterior, Clara Llubià i Josep maria Busquets de la Societat Catalana de Bioètica van presentar el projecte de club de lectura i se'n va representar un, amb la col·laboració de representats dels comitès d'ètica organitzadors de a jornada es va reflexionar al voltant del llibre Un món feliç, d'Aldoux Huxley  amb la participació també dels assistents que havien llegit el llibre.

L'assistència de més de 200 persones i la participació de molts dels assistents en els debats,  la Jornada, en la seva quarta edició, la segona dins del Festival Vilapensa, es consolida com un lloc de trobada i reflexió, útil per als professionals sanitaris i socials i que també desperta interès entre la població vilafranquina.

Els vídeos de la Jornada poden consultar-se en els respectius enllaços

Enllaç a la notícia i programa de la Jornada