Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

25 de July de 2019

Creació d'un Club de lectura bioètica per a professionals a l'Hospital.

Per què un club de lectura a l'Hospital?

Des del CEA i atenent la proposta sorgida de la Societat Catalana de Bioètica, ho hem considerat una manera diferent i atractiva de planteja-nos aspectes relacionats amb la bioètica que ens ajudin a tenir una visió més humanista i respectuosa en l'atenció a les persones.

Entenem que el club de lectura és una iniciativa que s'emmarca en una proposta més àmplia, com és la de millorar l'atenció que reben les persones. El club de lectura és, en definitiva, una activitat que fomenta la mirada reflexiva i l'actitud empàtica i compassiva per part dels professionals sanitaris.

La lectura amb profunditat de moltes obres literàries relacionades amb la salut i l'atenció sanitària, si es comenta de manera compartida, pot ser molt útil per enriquir-nos i per comprendre el món i les persones a les què prestem atenció. 

També ens permet compartir les experiències viscudes per altres persones i conèixer quines idees i reflexions els hi van sorgir. Podem aprendre noves possibilitats que ens ajudin a millorar la relació amb els pacients i amb els companys i les companyes, mentre fomentem l'esperit crític necessari per actuar de manera més responsable.