Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Novembre de 2020

El CSAPG realitza un estudi epidemiològic per conèixer els principals factors de risc per contraure formes greus de la Covid-19

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha realitzat un estudi epidemiològic per conèixer els principals factors de risc per contraure formes greus de la Covid-19, incloent malalties cròniques dels pacients, medicació habitual i forma de presentació de la malaltia: símptomes d'inici, imatges radiològiques i dades de laboratori. Aquesta investigació s'ha basat en l'estudi de 418 casos de Covid-19 ingressats als hospitals del CSAPG.

L'estudi ha demostrat que el sexe masculí, l'edat i l'obesitat són les principals característiques dels pacients que experimenten formes greus de malaltia. Així mateix, les principals dades del mal pronòstic han estat l'extensió de l'afectació pulmonar en la primera radiografia, l'elevació de dades d'inflamació en les anàlisis, la sensació de manca d'aire i l'absència de tos.

La investigació va ser duta a terme en un període més curt del normal pel Grup d'Investigadors per a la Covid-19 del CSAPG. Aquest equip compta amb 34 professionals sanitaris que, durant el pic epidèmic, van dedicar el seu temps lliure a l'estudi de la malaltia.

Els resultats d'aquest estudi han estat publicats a la revista científica PLOS ONE.