Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

Setembre de 2010 - Per: Comunicació

Comencen les obres de la segona fase d'ampliació de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

Aquest dilluns dia 20 de setembre han començat les obres de la segona fase de l’ampliació de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès que es va iniciar l’any 2008 a la zona de Consultes Externes i Hospital de dia. La construcció del nou Laboratori Intercomarcal, inaugurat a principis d’aquest any, permet comptar amb la zona on havia estat ubicat i fa possible aquesta segona fase d’ampliació de l’Hospital.

La remodelació i ampliació d’aquesta zona de l’hospital suposa una millora important en l’atenció assistencial del pacient en les àrees d’urgències, tant la part de Pediatria com la general i el bloc quirúrgic amb la cirurgia sense ingrés, tant pel que fa a nivell qualitatiu com quantitatiu. La superfície nova amb la que es podrà comptar després d’aquest procés serà d’uns 750 m2.

Per tal de minimitzar els inconvenients i compatibilitzar-les amb l’activitat normal de l’Hospital, s’ha planificat un desenvolupament d’aquestes obres en diferents fases, sent la més complicada la fase que afecta l’interior del servei d’urgències que està prevista d’aquí uns mesos.

Inicialment s’intervé en l’àrea exterior d’urgències i la zona que ocupava l’antic laboratori on es situarà el Bloc Obstètric i l’atenció pediàtrica, posteriorment, a la zona que ocupaven aquests serveis, es construirà l’àrea de cirurgia sense ingrés amb un nou quiròfan.

Serveis afectats

El bloc obstètric, després de la remodelació, disposarà de 4 sales de parts/dilatació, 2 consultes d’atenció ginecològica, i un quiròfan/sala de parts. Això permetrà atendre amb comoditat i si fos necessari, diversos parts al mateix moment. També la disposició de més espai i el nou equipament facilitarà l’atenció del “part natural”.

Al bloc quirúrgic la reforma modifica i amplia la zona de la cirurgia major ambulatòria (CMA) o cirurgia sense ingrés. En aquest cas es disposarà d’un circuit d’accés, vestuaris i d’un espai específic per l’assistència d’abans i desprès de la intervenció, de manera que els usuaris d’aquest programa sense ingrés ja no caldrà que vagin a l’àrea d’hospitalització.  A més de l’àrea diferenciada per a la cirurgia sense ingrés, també es disposarà a l’àrea quirúrgica d’un quiròfan addicional, passant de quatre a cinc.

Quan es va dissenyar l’Hospital no es va contemplar aquest tipus d’assistència sense ingrés, doncs llavors era testimonial, ara aquest tipus de cirurgia, al nostre centre, suposa un 45 % de les intervencions majors que es realitzen a quiròfan.

A urgències, les obres afectaran a l’àrea de pediatria que tindrà una nova ubicació en un espai diferent a l’actual i separat de la resta d’urgències, amb una sala d’espera pròpia.

La zona destinada fins ara a pediatria i l’ampliació cap a l’exterior, permet guanyar espai i modificar l’estructura inicial, adaptant-la al funcionament actual del servei amb diferents nivells d’atenció i dotant-la d’un espai per a l’assistència que precisa més temps, sigui tractament, proves, observació,...

Repercussions de les obres

Tots aquest canvis, amb les diferents fases, es preveu que tinguin una durada aproximada d’un any i mig, i això suposarà que durant aquest temps quedin canviats accessos i espais d’aquesta zona, com es el cas d’una part de l’aparcament situat davant de l’heliport, per la qual cosa demanem la comprensió dels usuaris que temporalment es vegin afectats en el seu ús.

El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès ha adjudicat aquestes obres per un import de 1.386.413 €, finançats des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Vilafranca del Penedès, 22 de setembre de 2010

Per a qualsevol dubte podeu contactar amb

Helena Mestre

Comunicació Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

Tel 938194020 / 636997071