Informació corporativa

Notícies

<< tornar al llistat de notícies

novembre de 2010 - Per: Comunicació

L’Hospital va ser present en la presentació de la “Carta del voluntariat en l’àmbit de la salut”, el 19 de novembre a l'Hospital de Bellvitge.

EL 19 de novembre, a la sala d’actes de l’Hospital Universitari de Bellvitge,  es va portar a terme l’acte de presentació de la “Carta del voluntariat en l’àmbit de la salut. Hospitals i centres sociosanitaris”. La Carta del voluntariat, és el resultat d'un procés de reflexió en el que ha participat el Departament de Salut, la Federació Catalana de Voluntariat Social, els centres i els principals agents implicats en la gestió del voluntariat. Aquest document, que pretén configurar un marc comú per a la implantació de programes de voluntariat a hospitals i centres sociosanitaris, servirà per consolidar la presència del voluntariat dins l’àmbit de la salut.
La Carta s’estructura en tres blocs: en el primer s’exposa quina és la missió, la visió i els valors que orienten els programes de voluntariat en els centres sanitaris; el segon bloc recull els drets i deures dels diferents implicats en el voluntariat als centres, i el tercer, es refereix a les condicions bàsiques per garantir l’èxit dels programes de voluntariat.
La Carta comporta la col•laboració de totes les parts implicades: voluntaris, entitats, professionals, centres, pacients i familiars amb l’objectiu de promoure un acompanyament de proximitat i una atenció de més qualitat perquè la salut és una responsabilitat compartida.
A l’acte de presentació hi va assistir també el gerent de l’Hospital Universitari de Bellvitge, Xavier Corbella, l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i la Consellera de Salut, Marina Geli.
 

Enllaços relacionats