Memòria 2014

Consorci Sanitari de l'Alt Penedès

Per  donar a conèixer l'Hospital, fomentar i promocionar la Salut s'ofereixen Visites a l'hospital i tallers de RCP, reanimació cardiopulmonar. Hi han assistit 68 alumnes de batxillerat dels instituts de Vilafranca i de Sant Sadurní.

Fruit de l'acord de col·laboració amb l'associació Ginesta i VilaBors a l'Hospital podem lliurar  a totes les pacients intervingudes de patologia a la mama un "coixí del cor".

Altres activitats de promoció de la salut han estat les xerrades de Prevenció de la infecció per a treballadores familiars i per a voluntaris i també la divulgació de la Prevenció dels maltractaments a les persones grans.

Col·laboració amb l'escola de families del CSSV,  Ricard Fortuny amb una xerrada sobre el Testament Vital en el marc de la promoció des del Comitè d'Ètica Assistencial.

El festival EVA de lectures en veu alta també va ser present a l'hospital, concretament al serveis de Rehabilitació i sales d'espera de C. Externes.

Aquest any també hem col·laborat  amb la campanya de Nadal de la Creu Roja "Cap infant sense joguina".

Llibres per Sant Jordí a l'Hospital. S'han habilitat uns espais de lectura amb petites biblioteques a diferents àrees de l'hospitals, llocs d'espera i descans. Els llibres provenen de les entitats de salut de l'entorn i el manteniment el fa el servei de voluntariat.

Diversos  professionals de l'hospital han rebut reconeixements i premis, destaca especialment el premi a l'excel·lència professional atorgat pel Col·legi de metges de Barcelona al Dr. Carles Orta.

La commemoració del dia internacional del voluntariat, va permetre presentar l'activitat  que desenvolupen les persones voluntàries, diversa i que van incrementant any rera any,  i col·laborant també amb entitats socials del territori.