Memòria 2017

Consorci Sanitari de l'Alt Penedès

En aquesta pàgina destaquem els aspectes més representatius de les accions de responsabilitat i compromís social realitzades el 2017, que es poden ampliar en la memòria específica de comunicació i compromís.

Molta participació en la II Jornada d'Ètica a l'Alt Penedès, tan de professionals com també de ciutadans interessats en parlar i reflexionar sobre la mort digna. Tema que també es va tractar en la xerrada al Casal de la gent gran.

La TV i la radio col·laboren en la promoció de la salut amb l'emissió de diversos reportatges com ara "Medicaments i farmàcia", '' Les malalties infeccioses'', ''Alteracions digestives''. 

Iniciem un nou servei que facilita que des de l'Hospital es pugui fer la sol·licitud d'inscripció al registre civil dels nounats.

Premis i reconeixements per a professionals del centre que de manera individual o en equip han demostrat esperit de millora professional, com ha estat el premi a la millor idea emprenedora "Acupuntura per a pacients afectats d'ELA" o el del Col·legi de metges al servei d'anestèsia.

El treball en xarxa de diverses entitats sanitàries i socials del territori ha fet possible que es pugui presentar la Guia Territorial de l'Alt Penedès per l'actuació contra els maltractament de la gent gran en la que hi hem participat activament. 

Periòdicament s'instal·len a l'entrada de l'Hospital paradetes de captació de socis o de recursos per a entitats del Tercer sector com ara la de Creu Roja amb la venda de manualitats dels voluntaris de grups de violència de gènere i les persones amb trastorn mental del Turó. 

Continuen les visites i taller a l'Hospital d'alumnes de l'ESO o de batxillerat dels instituts i escoles de l'Alt Penedès, aquest any han sigut 145.

S'ha posat en marxa el Programa del voluntariat "Acompanya'm a l'Hospital", projecte de col·laboració entre les diferents entitats socials i sanitàries de Vilafranca que ofereix suport a les persones que ho necessiten. 

Acord de col·laboració entre l'associació ACCU Catalunya i l'Hospital per donar suport al projecte "No puc esperar" i ser el referent per la distribució de targetes entre les persones que la necessiten.

Atenent les necessitats en matèria d'accessibilitat dels nostres usuaris, s'han instal·lat bucles magnètics per les persones que tenen dificultats auditives i s'ha adquirit una bàscula pels que tenen limitacions en la seva mobilitat. 

La premsa de la comarca es va fer ressò de la resistència antibiòtica i les mesures preventives per evitar les infeccions, amb entrevistes a professionals membres de la comissió d'infeccions de l'Hospital. 

Col·laboració amb el programa del canal 33 sobre les experiències compartides en l'atenció a la cronicitat, temàtica en la que el nostre territori n'és referent.

Amb la complicitat aquest cop dels alumnes de l'Escola Montagut, vam fer la 3a caminada a la muntanya de Sant Pau, donant la recaptació a la Marató de Tv3.