Professionals

Coneixement

<< tornar al llistat de notícies

Setembre de 2017

Participació de l'hospital en l'Espai Salut del programa radiofònic Gamma Extra de RTVVilafranca

Participació de l'hospital en l'Espai Salut del programa radiofònic Gamma Extra de RTVVilafranca, el passat  14 de setembre de 11h a 11:30h del matí amb la presentació de la implementació a l'Alt Penedès del projecte "No puc esperar"de l'ACCU (Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa).

En ser un territori que ja es fan accions en xarxa es planteja  el compromís amb el Projecte "No puc esperar" als següents serveis:

Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Àrea Bàsica de Salut Penedès urbà i rural i Hospital Comarcal de l'Alt Penedès.

En Sílvia Delgado, periodista de ràdio Vilafranca, dona la benvinguda amb Mariona Junyent, Tècnic del servei de Salut de l'Ajuntament i que presenta i modera aquest espai.

Els participants van ser: 

-L'Àngels Roca, coordinadora de la Comissió del Projecte "No puc esperar" que va presentar l'entitat ACCU i quina és la seva missió i l'activitat que realitzen i dades.

-La  Dra. Tremosa i la Verònica Romero, referent de Responsabilitat social, van explicar que és la malaltia, la funció assistencial i de diagnòstic de les persones malaltes, la dispensació de la targeta NO PUC ESPERAR a aquells pacients que considerin que la necessiten... I d'altra banda,  com s'ha implicat l'Hospital Comarcal en aquest projecte: fent públic el compromís de d'adhesió, facilitant el nostre centre a ser geolocalitzat en una aplicació per l'ús del pacients amb targeta que sàpiguen que poden fer ús dels nostres lavabos en cas necessari i posant el distintiu, fent visible que som Hospital Col·laborador a la porta d'accés de l'Hospital per CCEE.

-Mariona Junyet, Tècnic del Servei de Salut, explica l'experiència amb els WC mòbils a la FM 2017.

Les accions realitzades i previstes per ara han estat:

  • L'adhesió del Consell Comarcal i de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
  • L'adhesió dels CAPS i Àrees bàsiques de salut, amb el distintiu identificatiu com <> adherit.
  • La entrega de targetes a pacients.
  • Realitzar accions de difusió a ràdio, TV i premsa col·laborant amb ACCU.
  • Fer difusió, per part del participants del Grup de Treball per posar el Projecte en marxa al Territori, als professionals de Primaria de Salut i Hospital.
  • Fer viable accions de difusió i sensibilització tots els serveis i organismes plegats territorialment.
  • L'adhesió dels equipaments, públics i privats (comerços, bars, restaurants...), és bàsica per aconseguir la finalitat del projecte: ajudar a millorar la qualitat de vida dels pacients. Encara que els lavabos de molts equipaments són de lliure accés, es sol·licita la seva adhesió com exemple a la ciutadania i ajuda a la difusió del projecte.

Si t'interessa saber més sobre l'Associació i el Projecte pots accedir a la web amb el següent link  www.nopucesperar.cat